Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València inaugurarà un grau sobre Ciència de Dades el curs 2018-2019

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts oferir, per al curs 2018-2019, un total de 8.685 places de primer curs en les titulacions de grau i altres 4.879 en els 109 màsters. La principal novetat recau en una nova titulació, el grau de Ciència de Dades, amb 65 places de primer curs.

A banda d’aquesta nova titulació, també s’incrementa en 20 places l’oferta de Matemàtiques –que arriba a les 100–, mentre que es redueixen en el mateix nombre les places del primer curs del grau d’Informació i Documentació. La titulació amb més oferta per al primer curs és el grau de Dret, amb 560 places, tot i que la Facultat d’Economia és la que més llocs de primer curs ofereix.

El Consell de Govern –l’últim del rector Esteban Morcillo– també ha donat llum verda a l’Oferta Acadèmica d’estudis de grau i màster, “on s’estan complint els objectius previstos d’increment de l’oferta en valencià i també en llengües estrangeres”, segons s’indica en un comunicat d’aquesta universitat.

El professorat associat

El vicerector Rafael Crespo ha informat el Consell de Govern sobre l’acord a què van arribar els membres de la Mesa Negociadora sobre les retribucions del professorat associat. Crespo ha remarcat que el document s’ha aprovat per unanimitat i ha assegurat que “l’acord fixa les millores salarials d’aquest col·lectiu”.

En un altre dels punts, el Consell de Govern ha aprovat la proposta de liquidació dels comptes de la Universitat de València de l’exercici de 2017. Segons ha indicat el gerent, Joan Oltra, s’ha continuat amb la contenció de la despesa de personal i funcionament ordinari, així com amb el compliment dels principis d’estabilitat pressupostària i la reducció de l’endeutament. El resultat pressupostari, positiu, s’explica “pels ingressos extraordinaris procedents de dues sentències favorables als interessos de la Universitat que s’han ingressat al llarg de l’any passat”, expliquen en la nota.

Comparteix

Icona de pantalla completa