Diari La Veu del País Valencià
Hosbec fa el salt a València per a ajudar a desenvolupar el potencial turístic de la capital

L’associació d’empresaris hotelers Hosbec ha incorporat a la seua llista d’associats 12 establiments hotelers de gama alta de la ciutat de València. Amb aquests fitxatges, s’ha convertit en una patronal autonòmica que busca participar activament en la vida turística valenciana i col·laborar amb les administracions públiques per a consolidar València com a destinació turística. Amb les noves incorporacions, HosbecValencia compta amb 4.000 places hoteleres i està oberta a incorporar nous establiments de diferents games.

Així ho ha explicat el president de l’associació, Antoni Mayor, que ha mostrat la seua satisfacció perquè la patronal estiga present “al cap i casal” del País Valencià i d’haver fet el salt “del sol i platja a la ciutat”. Segons ha manifestat Mayor, HosbecValencia compta amb la infraestructura necessària per a donar servei al sector i per a “recuperar la València de sempre i valorar-la”.

La patronal considera que els hotels valencians que s’hi han sumat a les seues files ho han fet perquè “saben que es treballa per a donar solucions”. En aquest sentit, Mayor ha transmés la voluntat de col·laborar amb l’administració pública i traslladar-li les necessitats del sector turístic. En aquest sentit, els dirigents de la patronal han destacat les seues bones relacions amb l’Agència Valenciana de Turisme i amb Turisme València, als qui han instat a augmentar la participació publicoprivada per a dinamitzar el sector.

Els establiments hotelers que s’han sumat a la patronal són: AC Hotel Valencia, Ayre Hotel Astoria, Dimar, Las Arenas, Mas Camarena, Olympia Hotel Events & Spa, Palau de la Mar, Primus Valencia, SH Inglés, SH Valencia Palace i The Westin Valencia. Alguns d’ells estaven prèviament associats a Unión Hotelera, però actualment només “militen” en HosbecValencia. Així, la filial de la patronal en la ciutat funcionarà de manera autònoma com ho fan la d’Alacant Sud i la de Calp, amb la diferència que València comptarà amb una delegació territorial.

València no és Benidorm

Mayor ha ironitzat sobre els “grans esdeveniments” celebrats a València els darrers anys, i n’ha considerat alguns com a “desproporcionats”. No obstant això, ha insistit que cal comptar amb aquests tipus d’actes. És per això que ha celebrat la tasca de l’administració per a potenciar els esdeveniments turístics com el mundial de mitja marató de la setmana passada. La Copa Davis València és un altre acte important que podria tindre lloc a València i Hosbec treballa per convéncer l’ajuntament i la Generalitat de la seua conveniència. “Recaptarà més del que costarà”, ha assegurat la patronal hotelera.

Tant el president com la secretària general de la patronal, Nuria Montes, han insistit que València continua a la cua de les destinacions turístiques estatals, molt per darrere de les illes Canàries i les Balears, Màlaga, Benidorm o Barcelona. És per això que consideren que queda molt per fer a la ciutat malgrat la “projecció important d’aquesta dels darrers anys” i consideren que cal potenciar les seues particularitats i l’oferta diversa.

En aquest sentit, els dirigents de la patronal han remarcat que l’oferta de Benidorm i la de València són molt diferents i que cal valorar les especificitats de la ciutat. Mentre que Benidorm és una ciutat “desenfadada”, basada en el sol i platja i amb una densitat i un públic turístic molt determinat –especialment britànic–, “València té potencial per a esdevindre una ciutat global”.

Comparteix

Icona de pantalla completa