Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València va pagar la factura d’aigua de 1.923 famílies en 2017

L’Ajuntament de València va pagar la factura d’aigua potable de 1.923 famílies gràcies a l’acord establert en 2015 entre el consistori i la Fundació Aigües de València.

Durant el darrer any, es van sumar 588 famílies més a aquest programa, una xifra que representa un augment del 40% respecte a l’any anterior. L’anunci l’ha fet l’alcalde de València, Joan Ribó, aquest dimarts, després de presentar al consistori el primer festival de circ que organitza la ciutat del Túria.

Ribó ha indicat, abans de marxar al consell d’administració d’EMEVASA (l’Empresa General de l’Aigua de València), aquest mateix dimarts, que gràcies a l’acord signat entre l’Ajuntament de València i la Fundació Aigües de València fins a 1.923 famílies s’han pogut beneficiar d’aquest programa que té la finalitat de cobrir, igual com es fa amb la factura de llum, les necessitats bàsiques de les famílies més necessitades. En aquest sentit, el regidor ha explicat que el consistori va assumir una despesa de 212.415,63 euros, mentre que la fundació es va fer càrrec de 181.870,06 euros.

A més a més, l’alcalde ha explicat que per a poder beneficar-se d’aquestes ajudes, des del consistori es van fer controls per a evitar possibles fraus. En aquest sentit, ha afegit que les famílies que reben aquest suport econòmic consumeixen menys aigua que la mitjana de la ciutadania de València, és a dir, que els beneficiaris de les ajudes van fer un consum de 7,7m³ quan la mitjana es troba en 8,3m³. També, mentre que la mitjana de membres de les famílies de la ciutat és d’1,8, la dels usuaris d’aquest programa és de 2,7 membres, és a dir, que són majoritàriament famílies nombroses les que han rebut l’ajuda de l’Ajuntament, ha incidit Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa