Cultura convoca el Premi de les Lletres de la Generalitat de 2018

El premi és bianual i reconeix als autors vius i les obres de creació literària que "hagen aconseguit el foment de la cultura a través del seu estudi i difusió"
/ València
27 març 2018 01:00h
L\'escriptor Joan Josep Mira va ser guardonat amb el Premi de les Lletres de la Generalitat l\'any 2016

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport convoca el Premi de les Lletres de la Generalitat per a 2018 per a distingir i recompensar aquells autors valencians les obres dels quals es dediquen a la creació literària i a la difusió de la cultura.

Segons consta en les bases del premi, hi podran optar i ser proposats tots els autors valencians vius les obres de creació literària dels quals, en qualsevol de les seues manifestacions, hagen aconseguit el foment de la cultura a través del seu estudi i difusió i les aportacions dels quals hagen obert camins de renovació i innovació. L'obra dels autors ha d'estar escrita en qualsevol de les dues llengües oficials del territori valencià.

Els candidats al premi poden ser proposats pel Consell Valencià de Cultura, els organismes oficials, les institucions culturals públiques i privades o per qualsevol entitat cultural, educativa o científica de reconegut prestigi. Així mateix, el jurat del premi també podrà proposar els candidats que considere mereixedors del guardó.

Les propostes es faran per escrit, acompanyades d'un currículum de l'autor nominat en què s'especifiquen les raons per les quals hauria de meréixer el premi i amb una certificació de l'acord adoptat per l'entitat o institució proponent. A més, s'hauran de presentar a la Conselleria a partir d'aquest dimecres 28 de març i fins a 48 hores abans de la concessió del premi.

El jurat estarà format pel conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, que ocuparà la presidència d'honor; la directora general de Cultura i Patrimoni, que el presidirà; el secretari de la Conselleria, que actuarà de secretari del jurat, i quatre membres designats pel conseller.

És un premi de caràcter honorífic sense remuneració econòmica, que es convoca cada dos anys i és lliurat pel president de la Generalitat en l'acte institucional del 9 d'Octubre.

next