Diari La Veu del País Valencià
L’ONU admet a tràmit la demanda de Puigdemont per a protegir els seus drets polítics

L’ONU ha admés a tràmit la demanda del president destituït, Carles Puigdemont, per a protegir els seus drets polítics. El Comité de Drets Humans de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, ha acceptat la petició presentada per l’advocada internacional de Puigdemont, Rachel Lindon, que denunciava la vulneració dels seus drets a presentar-se a càrrecs públics (article 25 del Conveni de Drets Civils i Polítics), el seu dret a l’associació política (article 22) i el seu dret a l’expressió política pacífica (article 19).

L’ONU ha acceptat la petició, similar a la presentada pels advocats de Jordi Sànchez, però a diferència del que va fer en el cas de l’expresident de l’ANC, el Comité de Drets Humans no ha aplicat per ara mesures cautelars a l’estat espanyol. Ara, l’ONU ha escrit al govern espanyol perquè responga sobre el cas de Puigdemont en un termini màxim de sis mesos.

A més, el Comité de Drets Humans ha demanat a l’advocada del president destituït que indique “quin tipus de remeis” vol exigir a l’Estat en cas que es concloga que hi ha hagut una violació dels drets de Puigdemont.

Comparteix

Icona de pantalla completa