Diari La Veu del País Valencià
Oriola clama per un govern sense imputats
RedactaVeu / E. Press / València

Guillén ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació en els corredors de les Corts Valencianes, on ha acudit a presenciar el debat del punt del dia en el qual s’ha aprovat per unanimitat demanar al Govern que reconega el caràcter de tribunal consuetudinari i tradicional del Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola i Pobles del seu Marc, així com que es declare Patrimoni de la Humanitat.

Preguntat pels periodistes per la moció de censura -presentada al desembre pel PP i dos edils del CLR-CLAR contra l’actual govern compost pel PSPV i Els Verds, que governen en minoria i que va ser rebutjada per la mesa d’edat-, ha explicat que “està en els tribunals”.

El primer edil ha assegurat que des de l’equip de govern local estan fent “una gestió digna, s’ha bandejat la corrupció, l’honradesa és el que impera” cosa que “el meu poble no coneixia des de fa dècades”.

Així, ha indicat que el PP considerava que el municipi era seu i, per tant, “podien fer el que volgueren, com fer una plaça i, una vegada feta, contractar que es fera i amb sobrecostos”.

Segons Monserrate Guillén, entre els qui van presentar la moció de censura “hi ha cinc imputats i un condemnat per delictes molt greus”, que cerquen “tornar a la corrupció”. No obstant açò, ha assegurat que mentre estan governant Els Verds i el PSPV “la corrupció estarà en les banquetes dels jutjats i no a peu de carrer”.

Així mateix, ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “prenga una decisió sobre aquest tema”, però considera que “si no la presa en Les Corts, com la prendrà en l’Ajuntament d’Oriola?”. Així, ha assenyalat que la “línia roja” del cap del Consell és “l’autopista del Mediterrani”.

Morera: “La línia roja de Fabra es trenca a Oriola”

En aquesta línia, el portaveu de Compromís, Enric Morera, que ha acompanyat l’alcalde, ha assenyalat que “la línia roja de Fabra es trenca a Oriola, perquè va voler imposar un nou govern municipal amb imputats”, i denuncia que vulga “posar un govern amb una moció de censura tramposa”.

D’altra banda, Guillén ha lamentat que a pesar que Oriola és “una lleial i fidel ciutat amb València, no notem la lleialtat ni la fidelitat de València amb Oriola”. “No se’ns rep, els assumptes que són importants els tracten amb els senyors del PP que estan imputats”, ha criticat el primer edil, qui considera que “no és una forma lògica d’actuació d’un Govern valencià cap a un municipi de moltíssima importància”.

Comparteix

Icona de pantalla completa