Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont continuarà a la presó mentre la justícia alemanya resol l’extradició

El jutjat d’instrucció de la ciutat alemanya de Neumünster ha ordenat aquest dilluns presó preventiva per a Carles Puigdemont fins que l’Audiència Territorial de Schleswig resolga la sol·licitud d’extradició a Espanya que comporta l’euroordre dictada pel magistrat Pablo Llarena.

Així, Puigdemont passarà una segona nit a la presó d’aquest municipi alemany, on va ser traslladat aquest diumenge per la vesprada. Prèviament havia sigut retingut quan es trobava prop de la frontera entre Alemanya i Dinamarca i anava camí de Bèlgica en cotxe després de participar en una conferència a la Universitat de Helsinki, Finlàndia.

El president destituït ha comparegut als jutjats aquest dilluns de vesprada i a partir de dimarts passarà a disposició del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein, que és qui ha de decidir si accepta o no l’extradició i determinar mesures cautelars concretes.

El jutge d’aquest dilluns, de fet, s’ha limitat a identificar Puigdemont i a traslladar el cas a la instància superior, que n’és la competent. Per ara no hi ha data ni horari concret per a la declaració de Puigdemont al Tribunal Superior, però fonts de la Fiscalia han indicat que esperen que siga prompte.

Comparteix

Icona de pantalla completa