Diari La Veu del País Valencià
À Punt i TV3 recorden aquest dimarts la figura de Vicent Andrés Estellés

À Punt dedicarà aquest dimarts, 27 de març, diversos continguts i programes al periodista i poeta Vicent Andrés Estellés coincidint amb els 25 anys de la seua mort. Segons ha informat l’ens públic en un comunicat, el magazín radiofònic ‘Al ras’, codirigit i presentat per Jèssica Crespo, s’emetrà des de la plaça d’Emilio Castelar del municipi de Burjassot.

Els continguts sobre la figura del poeta de Burjassot no es limitaran al magazín del matí sinó que l’espai públic de comunicació valencià dedicarà una atenció especial a la figura d’Estellés al seus serveis informatius, xarxes socials i lloc web. El programa ‘Al ras’ arrancarà amb un col·loqui amb Carmina Andrés, filla del poeta. En la taula redona també participaran Josep Palomero, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i el poeta i assagista Jaume Pérez.

‘Al ras’ comptarà en aquesta edició especial amb la presència d’altres presentadores d’À Punt Mèdia, com ara Maria Josep Poquet i Irene Rodrigo, que s’endinsaran en el vessant més literari d’Estellés. També amb la d’Amàlia Garrigós, que parlarà dels artistes i grups que han versionat els seus poemes.

També s’emetran poemes de l’autor valencià locutats per alumnes de l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot. I, també, en l’apartat musical, Albert Ortega, Bertomeu, cantarà el conegut poema d’Estellés Els amants mentre que Pau Alabajos interpretarà el tema Crònica especial.

A més d’això, el programa inclourà una taula redona dedicada a Estellés i l’erotisme, amb Anna Moner, Josep Lozano i Ferran Carbó, i una altra sobre Estellés i la mort, amb Pau Sanchis i Eduard Ramírez. Finalment, ‘Al ras’ connectarà amb l’exposició Vicent Andrés Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge, ubicada a la Burjassot en record del seu il·lustre veí.

Programa especial en el 33

També a Catalunya serà recordada la figura d’Estellés. Serà a través del canal públic 33, que emetrà un programa a les 21.55 hores recordant la figura del “gran renovador de la poesia valenciana” a través d’imatges de diversos programes de TV3 i el 33. Segons explica TV3 en un comunicat, en el programa apareixeran diferents persones conegudes del món de la cultura i l’esport recitant algunes de les obres d’Estellés. I, a més, el programa es traslladarà a Burjassot per a conéixer els espais i els paisatges que el van inspirar.

Un dels episodis d’aquest espai és l’entrevista que Josep Maria Espinàs va fer a Estellés al programa ‘Identitats’, dirigit i presentat per Espinàs, l’1 de març de 1987. En aquesta entrevista, que recupera demà el 33, l’espectador descobrirà, més que un poeta, un gran ésser humà. Un home senzill que, tot i els entrebancs que va partir al llarg de la seva vida, va seguir fidel, tal com diuen els seus versos, al servei del seu poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa