Diari La Veu del País Valencià
Els comerços de les zones de gran afluència turística obrin diumenge amb expectatives d’èxit

Després de les més de 700.000 visites que van tindre les grans superfícies del País Valencià diumenge passat, aquest diumenge obrib les botigues de les Zones de Gran Atracció Turística (ZGAT) que contempla el pacte d’horaris comercials aprovat el mes passat. Un festiu en el qual les grans superfícies esperen repetir l'”èxit” de visites del passat diumenge, en aquesta ocasió, impulsades per les compres prèvies a Setmana Santa.

Entre les zones beneficiades estan les cinc de València capital, Alacant ciutat i les ZGAT estacionals i anuals enumerades en la Disposició Transitòria quarta de la nova normativa. Així ho ha avançat el portaveu de l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) al País Valencià, Joaquín Cerveró, en un comunicat.

Segons Cerveró, “l’èxit del passat diumenge fa presagiar un altre gran festiu comercial aquest cap de setmana, en el qual els consumidors valencians i els turistes aprofitaran per a fer les seues compres prèvies a Setmana Santa, període en el qual Alacant, Castelló i València tornaran a tindre percentatges d’ocupació superiors al 80%”.

Segons les dades d’Exceltur, en 2017, el País Valencià va liderar el creixement turístic dels territoris espanyols amb costa, amb quasi un 7% respecte a l’any anterior. Destaca sobretot l’increment del turisme estranger d’alt nivell adquisitiu.

Les vendes en diumenges i festius creixen un 5,6%

Tant és així que l'”èxit turístic del País Valencià està influint directament en els bons resultats que presenten l’obertura de festius, on en els primers tres mesos de l’any les vendes en diumenges i festius han crescut un 5,6% pel que fa al mateix període de 2017″, ha destacat el portaveu d’Anged.

Segons les dades que maneja Anged, un turista s’està gastant per sobre de 35 euros diaris en els comerços del País Valencià. Amb aquestes xifres i les de l’increment de turisme nacional i internacional, “els diumenges i festius han passat a ser un dels tres dies més importants en vendes de la setmana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa