Diari La Veu del País Valencià
Activada la preemergència per forts vents de fins a 100 quilòmetres per hora a tot el territori

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana alerta i recomana precaució davant del risc de vents forts aquest dissabte a l’interior del territori, que podran arribar als 100 quilòmetres per hora, segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Des d’aquest divendres s’ha decretat la situació de preemergència per vents nivell taronja a l’interior nord i sud de la demarcació de València i la de Castelló, i a l’interior i litoral nord de la demarcació d’Alacant.

D’altra banda, també estan activats per a dissabte els riscos nivell groc per nevades a l’interior nord de la demarcació de Castelló; per vents al litoral nord i sud de la demarcació de Castelló i la de València i al litoral sud de la de d’Alacant, i per fenòmens costaners al litoral sud de València i al litoral nord i sud d’Alacant.

Emergències demana precaució a les zones afectades per la preemergència, especialment si es pensa agafar el cotxe, ja que coincideix amb els dies previs a l’operació eixida de Setmana Santa.

Des del Centre de Coordinació d’Emergència s’ha emès aquest divendres un Butlletí d’Informació Meteorològica notificant tant de la preemergència com dels avisos de riscos a municipis, organismes públics i empreses de serveis bàsics, que hauran d’activar els protocols interns i plans municipals corresponents.

La preemergència declarada pel Centre de Coordinació d’Emergències es basa en el butlletí de fenòmens adversos de nivell taronja i/o roig elaborat per Aemet. Finalitzada la vigència d’aquest butlletí, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat podrà mantenir la preemergència fins a la recuperació de la total normalitat.

També, davant les previsions meteorològiques per a dissabte, s’aconsella seguir comptes oficials i estar pendent de les actualitzacions dels avisos, preemergències o emergències vigents. Poden fer-ho a través del compte de Twitter o en la pàgina web, on a més es poden consultar els consells a seguir tant davant del risc de nevades com de vent o temporal marítim.

Per altra banda, l’Ajuntament de València ha informat aquest divendres que tancaran diversos parcs i jardins de la ciutat com a mesura de prevenció.

Comparteix

Icona de pantalla completa