Diari La Veu del País Valencià
Llarena processa per rebel·lió Puigdemont, Junqueras, Rovira, Forcadell, Sànchez, Cuixart i set consellers destituïts

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha processat per rebel·lió Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els consellers destituïts Joaquim Forn, Jordi Turull –actual candidat a la presidència–, Josep Rull, Antoni Comín, Dolors Bassa, Clara Ponsatí i Raül Romeva.

També enviarà a judici per rebel·lió Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i Marta Rovira –que no ha comparegut al Suprem i s’ha exiliat–. En total, són tretze persones processades per aquest delicte que pot comportar penes de fins a 30 anys de presó. D’aquests tretze, també processa per malversació Puigdemont i Junqueras i els mateixos set consellers destituïts.

La resta de membres del govern –Meritxell Borràs, Lluís Puig, Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Serret– aniran a judici per malversació i desobediència, però no per rebel·lió. Llarena processa només per desobediència els membres de la Mesa Josep Maria Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, així com les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel.

El jutge no processa i, per tant, no aniran a judici, Artur Mas ni Neus Lloveras, ni tampoc Marta Pascal. A més, el jutge fixa una fiança solidària de 2,1 milions d’euros als 14 membres del ‘Govern Puigdemont’. Aquestes interlocutòries es poden recórrer davant el mateix jutge i a la sala d’apel·lacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa