Diari La Veu del País Valencià
El professorat associat de la Universitat de València considera decebedora la proposta del Consell de Direcció

El Comité de Vaga del Professorat Associat de la Universitat de València (UV) –que està en vaga indefinida des de gener per a exigir millores en les seues condicions laborals– ha qualificat de “decebedora” i “molt allunyada de les seues reivindicacions” la proposta que ha rebut per part del Consell de Direcció de la UV.

Segons informa el col·lectiu, el document, que s’ha tramitat al Comité de Vaga seguint instruccions del vicerector Rafael Crespo Garcia i d’acord amb el compromís assumit en la reunió del 14 de març, recull la proposta presentada per la institució a la Taula Negociadora del 26 de març, referida a millores de condicions laborals del professorat associat.

Des de la Plataforma del PDI Associat denuncien que el document suposa “una clara reculada respecte al document presentat a la taula el passat 19 de febrer, ja considerat com a clarament insuficient per a suspendre temporalment la vaga indefinida, que va començar el passat 29 de gener i que continua afectant milers d’alumnes de la UV”.

En aquest sentit, detallen que la proposta retributiva “solament suposa uns increments retributius irrisoris, que van des d’un increment salarial a partir de l’1 de setembre del 2018 de 39,54 euros al mes, en 14 pagues, al PDI Associat de 6 hores + 6 hores; de 33 euros més, en 14 pagues, al personal de 5 hores + 5 hores; de 26,35 euros més, en 14 pagues, al de 4 hores + 4 hores; i de 19,75 euros més, en 14 pagues, al de 3 hores + 3 hores”.

Pel que fa a la resta de peticions, apunten, la proposta del document “segueix sent completament confusa i inconcreta, sense cap referència a terminis ni a procediments”. Així mateix, “incompleix la promesa d’equiparació amb les retribucions de la Universitat d’Alacant al PDI Associat, no contempla cap compromís d’igualar salari a igual treball i les propostes retributives estan sotmeses a aprovació de la Conselleria d’Hisenda i al finançament de la Generalitat Valenciana, la qual cosa demostra –recalquen– que des de la institució no s’està fent el treball com toca”. “Per què no s’han fet encara aquestes consultes?”, es pregunten des del Comité de Vaga.

El comité lamenta que “no hi haja voluntat d’arribar a una solució del conflicte, ni per part de la UV ni per part de la Conselleria d’Educació, ja que tothom reconeix la marginalitat salarial, la precarietat laboral i la indignitat social que s’ha comés amb la figura del PDI Associat, amb salaris que oscil·len entre els 300 i els 600 euros bruts mensuals”. No obstant això, assenyalen, el col·lectiu celebrarà una nova assemblea dimarts que ve, 27 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa