Diari La Veu del País Valencià
‘Retrobem la Nostra Música’, convocatòria d’ajudes a les societats musicals
Europa Press / València

Les ajudes aniran destinades a les 310 societats musicals federades a València, així com a les corals, orquestres simfòniques, orquestres de pols i pua, grups de ‘dolçaina i tabal’ i grups de dansa i rondalles.

La campanya musical atorga subvencions a les agrupacions amb la finalitat de promocionar els concerts de bandes i de música tradicional i també per a col·laborar amb les escoles d’educands de les societats musicals o municipals.

El procediment telemàtic facilitat per la Diputació de València ha permès agilitar la tramitació d’expedients del ‘Retrobem la Nostra Música’ perquè les ajudes arriben abans a les societats musicals. El termini de sol·licituds de les subvencions finalitza el 31 de març.

L’import de les subvencions oscil·la entre 400 euros i 2.000 euros en funció dels requisits estipulats en les bases de la convocatòria. Les bandes de música que han participat dues o més vegades en el Certamen de Bandes de Música en els últims cinc anys opten a les màximes ajudes, fixades en 2.000 euros.

Si solament han participat en una ocasió en l’esdeveniment de la Diputació, les bandes poden obtenir fins a 1.600 euros, mentre que les agrupacions que no acrediten la seua participació en el certamen reben 1.200 euros.

Les ajudes per a les escoles d’educands ascendeixen a 1.900 euros si superen els 60 alumnes; 1.750 euros per als col·lectius educatius que tinguen entre 31 i 60 alumnes, i 1.600 euros per als centres amb un alumnat d’entre 10 i 30 inscrits.

Les corals federades en la Federació de Cors valencià opten a ajudes de 800 euros, mentre que els cors de les bandes de música poden rebre 400 euros. En el cas de les orquestres simfòniques, les federades i legalment constituïdes com a tals accedeixen a ajudes de 1.000 euros i les dependents de les societats musicals obtenen 400 euros.

També poden sol·licitar les subvencions del ‘Retrobem’ les orquestres de pols i pua, l’import de les quals ascendeix a 800 euros, i els grups de ‘tabal i dolçaina’ i de dansa i rondalles, amb una ajuda de 700 euros en tots dos casos.

Comparteix

Icona de pantalla completa