Diari La Veu del País Valencià
FGV llançarà una nova Targeta Jove amb descomptes fins als 30 anys

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) llançarà en abril la nova Targeta Jove, un títol que permetrà que els joves de fins a 30 anys compten amb un 15% de descompte sobre la targeta TuiN de Metrovalencia i el bo de 10 viatges del TRAM d’Alacant. La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha realitzat aquest anunci en un acte en què ha presentat les noves aplicacions mòbils per a accedir a la informació d’aquests serveis.

Segons ha explicat, “aquestes propostes formen part de les mesures impulsades per la Generalitat per a millorar l’atenció i el servei que es presta des de FGV als usuaris de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i promoure així l’ús del transport públic, sobretot, entre els més joves”.

Descomptes des del primer euro

Salvador ha remarcat que “amb aquest nou títol la Generalitat amplia la seua oferta d’avantatges a un col·lectiu que sol utilitzar el transport públic amb freqüència”. No només els estudiants es beneficiaran d’aquest 15% de descompte, sinó que s’inclou “un sector de la població molt més ampli”.

La nova TuiN Jove de Metrovalencia és un títol personalitzat que amb un cost inicial de 4 euros permetrà aplicar una bonificació del 15% en la targeta moneder TuiN. Aquesta targeta tindrà, a més, altres avantatges afegits, ja que no obliga a realitzar un consum mínim mensual, sinó que el seu titular gaudirà del descompte des del primer euro de consum; a més, la targeta té un topall de consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, a partir del moment de les quals el titular viatja gratis la resta del mes.

A Alacant la targeta es denomina Bono-10 JOVE i permet realitzar 10 viatges per la combinació zonal triada (excepte en la Zona TAM Metropolitana). Depenent de les zones –que van des dels 7,60 euros, per una zona, als 40,05 euros per sis zones– s’aplicarà el descompte del 15% en cadascuna d’elles.

A més, en els casos de les famílies nombroses i monoparentals, el descompte del 15% s’acumularà al del 20% (generals) o el 50% (especials) que gaudeixen els seus membres.

Noves eines digitals

Sobre les aplicacions que s’han presentat aquest dijous, Salvador ha destacat que es dóna “resposta a una de les demandes habituals dels clients que sol·liciten, d’una banda, disposar en les seues terminals mòbils de dades actualitzades del servei de transport a través d’aquestes aplicacions i, de l’altra, afavorir l’ús del nostre servei de transport entre els joves”.

Aquesta nova eina digital permet que els clients tinguen accés a la informació del servei de transport de manera directa, àgil i fiable. Es tracta de dues aplicacions independents, de similar estructura i funcions, i amb contingut adaptat a cadascuna de les dues explotacions de FGV. Les aplicacions estan disponibles en els sistemes operatius d’iOS i Android en valencià, castellà i anglés.

Aquestes eines permeten respondre a les necessitats dels clients des de la fase de planificació del viatge –trajecte recomanat, títol de transport adequat, horaris, tarifes–, durant el transcurs del trajecte –accés als perfils de xarxes socials de l’empresa, preguntes més freqüents sobre el servei– i fins a la seua finalització –informació sobre punts per a resolució d’incidències–, així com la recàrrega de títols per Internet a València i a través d’NFC.

Aquest nou canal d’informació se suma als mitjans que ja ofereix l’empresa per a atendre el públic a València i Alacant com ara la web, les xarxes socials o els telèfons d’atenció al client. Fins a hui, FGV no comptava amb aplicacions oficials pròpies.

Comparteix

Icona de pantalla completa