Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Sant Isidre deixa el càrrec després de complir les seues promeses electorals

L’alcalde de Sant Isidre, el socialista Damián Sabater, presentarà la seua renúncia al ple de la corporació demà dijous després de complir amb part del seu programa electoral en aconseguir les millores en infraestructures educatives i esportives compromeses. Sabater va presentar la seua renúncia a l’equip de govern aquest dimarts i el ple ho ratificarà demà: “L’important és fer les coses i que el poble ho gaudisca. Tenim una perspectiva diferent”.

En declaracions a Europa Press, Sabater ha relatat que Sant Isidre –localitat del Baix Segura– s’ha adherit al programa ‘Edificant’ de la Conselleria d’Educació, pel qual s’han consignat 800.000 euros per a la reforma dels patis i el gimnàs del col·legi, unes actuacions que es reclamen des de 1998 i que comptaven “fins i tot amb un informe de l’inspector” d’Educació.

“Complisc 65 anys ara”, ha assenyalat l’alcalde, que ha vist complides les seues expectatives “amb l’arranjament de les pistes esportives, el parc o la fibra òptica en el polígon”. “Vaig dir als meus companys que havia complit i que ja no tenia expectatives, els vaig plantejar que si els semblava bé, em jubilava i endavant”, ha afegit. Damián Sabater ha destacat la singularitat de Sant Isidre, un “poble de colonització” on el primer habitatge es va lliurar el 14 d’abril de 1956 i que aquest 22 de març compleix el 25 aniversari de la segregació d’Albatera.

“Vaig ser president de la coordinadora prosegregació, vam fer tot per a la segregació i veiem la política des de la perspectiva del treball. M’és igual ser alcalde, l’important és fer les coses i que el poble ho gaudisca”, ha remarcat. “Podia haver navegat any i mig –fins a les eleccions de juny de 2019–, però fas un programa electoral per a fer una sèrie de coses. Dir que ho he complit al 100% és una utopia”, ha matisat. “Hem aconseguit arreglar el col·legi, arreglar l’esport, posar la fibra al polígon i estem acabant d’arreglar el parc infantil”. “Ara, moleste”, ha insistit.

Sis anys d’alcaldia

La seua carrera política va arrancar en 2011, quan va aconseguir un acta de regidor de la mà de l’exalcalde Fernando Morales, qui va deixar el càrrec per motius personals en 2013. Sabater el va substituir i dos anys després va assumir la candidatura socialista i va aconseguir sis dels nou edils de la corporació. Els altres tres corresponen al PP (2) i a Ciutadans (1).

Així, després de sis anys d’alcalde, el ple de renúncia se celebrarà aquest dijous entorn de les 9 hores i dissabte, sobre les 11.00 hores, es triarà el nou alcalde. “Qualsevol dels sis edils reuneixen les condicions per a ser alcalde. El normal és que trien al segon de la llista. Vaig presentar la meua dimissió dimarts i, immediatament, vaig lliurar les claus de l’Ajuntament”, ha dit.

Damián Sabater deixa l’Alcaldia però seguirà en l’àrea de Justícia i Nous Drets i Llibertats (memòria històrica) de l’executiva comarcal del Baix Segura del PSPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa