Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil investiga un home per causar l’incendi de Montant mentre realitzava treballs agrícoles

La Guàrdia Civil ha investigat un home com a suposat autor de l’incendi forestal que es va declarar diumenge passat a Montant (l’Alt Millars) i que ha calcinat unes 40 hectàrees de matoll i pineda. El foc es va originar, probablement, per espurnes provocades per una desbrossadora durant la realització de treballs agrícoles, segons ha informat l’institut armat en un comunicat.

L’actuació es va iniciar quan es va tindre coneixement de l’existència d’un incendi a la localitat de Montant a l’altura de la carretera CV-195, entre els quilòmetres 14 i 15. Immediatament, efectius del Seprona de la Guàrdia Civil de Sogorb i la patrulla de la Guàrdia Civil de Viver es van traslladar al lloc del fet i van iniciar les corresponents investigacions, que van donar com a resultat la localització del punt exacte d’inici del foc i les causes que el van motivar, de manera que la més probable són les espurnes provocades per una desbrossadora durant la realització de treballs agrícoles.

Per tot això, es va procedir a la investigació d’un home de 54 anys com a suposat autor d’un delicte d’incendi. Les diligències instruïdes seran lliurades en el Jutjat d’Instrucció de Sogorb.

L’àrea afectada correspon a una superfície aproximada de 40 hectàrees i està inclosa en el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de la Serra d’Espadà. També està reconeguda com un Lloc d’Interés Comunitari i Zona d’Especial Protecció per a les Aus de la Xarxa Natura 2000.

Comparteix

Icona de pantalla completa