Diari La Veu del País Valencià
Tavernes de la Valldigna suma un tercer macrofestival a la seua oferta cultural

Tavernes de la Valldigna presenta aquest dijous un nou festival de gran format que tindrà lloc a la platja de la localitat de la Safor entre el 23 i el 25 d’agost. Amb la celebració del Mediterránea Festival durant aquest estiu ja són tres els macrofestivals que estableixen la seu a la població, que amplia així la seua oferta cultural i que s’erigeix com a pol d’atracció turística per als amants de la música i la costa.

Meditrránea Festival és un macrofestival de música indie rock que farà la seua primera edició a la platja de Tavernes de la Valldigna del 23 al 25 d’agost. Des de l’organització van destacar aquest dimecres que l’aposta per Tavernes de la Valldigna es deu al ventall d’oferta que ofereix la població: platja, muntanya, esport, cultura i gastronomia, tot plegat enclavat en un punt de la geografia de gran afluència turística.

El festival desvetllarà aquest dijous el cartell dels grups que a hores d’ara ja estan confirmats, així com la imatge i el disseny que acompanyaran aquest nou macrofestival. Això no obstant, igual com altres fites musicals que acull la localitat, Mediterránea Festival disposarà d’una gran zona d’acampada al costat del recinte a poc més de 100 metres de la vora de la mar, que tindrà una capacitat per a 5.000 persones.

Al costat d’aquest nou festival, Tavernes de la Valldigna acollirà del 25 al 29 de juliol, un mes abans del Mediterránea Festival, l’Iboga Summer Festival, la fita musical que aquest 2018 celebrarà la sisena edició del festival de Músiques del món. A més a més, des de 2011, el municipi acull des del 29 al 31 de desembre el Festivern, la cita musical dedicada a la creació local en llengua pròpia. Tavernes esdevé així una de les ciutats valencianes on tenen lloc més macrofestivals –Benicàssim (la Plana Alta) acull el FIB i el Rototom Sunsplash–. Tanmateix, des del consistori sostenien aquest dimecres a aquest diari que la proliferació de fites musicals no era cap inconvenient, ja que són festivals musicalment diferents i, per tant, adreçats a públics diferenciats.

La celebració de tres macrofestivals a Tavernes és un dinamitzador per a la població en estiu i principalment per a la zona de la platja, lloc on se celebraran dos dels tres festivals de la ciutat. L’hostaleria i el sector serveis del municipi, amb els quals s’ha treballat braç a braç per a convertir-se en punt d’acollida de festivals, veuen amb bons ulls la repercussió econòmica de les fites, apuntaven fonts del consistori.

Per tal d’apaivagar l’impacte sonor i massiu de l’afluència de persones al festival i la convivència amb els residents del municipi, l’equip de govern ha decidit traslladar els terrenys d’acampada per a mitigar les molèsties als veïns, van assenyalar. Així doncs, per altra banda, apuntaven que l’impacte econòmic que deixen durant un cap de setmana les celebracions de festivals són quantiosos. En aquest sentit, argumentaven que el consistori ja té experiència i recorregut en la celebració de grans esdeveniments musicals com el Festivern, que no va donar xifres d’assistència de l’última edició –la zona d’acampada es va preparar per a 13.000 assistents–, i l’Iboga, que en la passada edició va combregar 30.000 persones a la platja de Tavernes de la Valldigna. A més a més, un estudi d’impacte econòmic impulsat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes en 2014 indicava que el càlcul d’ingressos del teixit comercial del municipi oscil·lava entre els entre 375.000 i 525.000 euros només comptant les edicions del festival d’hivern celebrades fins aleshores.

Comparteix

Icona de pantalla completa