Diari La Veu del País Valencià
Estabilitzat l’incendi a Torreblanca que ha afectat el parc natural del Prat de Cabanes

L’incendi forestal declarat en la nit d’aquest dimarts a Torreblanca (Plana Alta) i que ha afectat el Parc Natural del Prat de Cabanes s’ha donat per estabilitzat a les 18.15 hores d’aquest dimecres, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers en un comunicat.

Al llarg de la vesprada, el front de foc s’ha situat en una zona no inundada i accessible per als mitjans terrestres, per la qual cosa s’han mobilitzat mitjans de reforç, amb un total de dues dotacions de bombers, quatre unitats de bombers forestals, dos helicòpters dotats d’unitats de bombers forestals helitransportades, un avió Air Tractor i personal de comandament i coordinació del Consorci de Bombers.

Durant tota la nit està previst que romanguen de guàrdia en l’incendi una dotació de bombers i una unitat de bombers forestals.

El foc es va iniciar, per causes que s’estan investigant, al voltant de les 23.00 hores d’aquest dimarts en una zona de canyes de Torreblanca i es va estendre al parc natural del Prat de Cabanes.

Durant la nit es van mobilitzar dues dotacions de bombers del Consorci, dues unitats de bombers forestals de la Generalitat i un coordinador forestal. No obstant això, a causa del fort vent que bufava al matí i la impossibilitat d’accessos a molts punts a causa de zones inundades pròpies del paratge, els efectius desplaçats es van veure obligats a centrar-se en la defensa d’alguna caseta aïllada i a actuar en zones pròximes a les pistes forestals.

Comparteix

Icona de pantalla completa