Diari La Veu del País Valencià
Puig viatja a Brussel·les per a signar l”Aliança per la Cohesió’ del Comité de les Regions

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, signa aquest dimecres, 21 de març, a Brussel·les, l”Aliança per la Cohesió’ que promou el Comité de les Regions (CdR). L’agenda del viatge també inclou reunions amb la cap de gabinet del president de la Comissió Europea i amb el director general de Medi Ambient de la Comissió Europea.

Puig ha defensat la signatura del document en el moment actual de definició del nou pressupost de la Unió Europea després del Brèxit, atés que resulta primordial que “les polítiques de cohesió no queden ancorades en el passat i que continue superant-se la desigualtat, que ha crescut més amb la crisi”, informa la Generalitat en un comunicat.

“Optem directament perquè, en aquesta nova negociació, les polítiques de cohesió no acaben veient-se perjudicades pel Brèxit”, ha reivindicat el cap del Consell en aquest context.

Per això, l’agenda de Puig a Brussel·les inclou la signatura, aquest dimecres 21, de l”Aliança per la Cohesió’ amb el president del CdR, Karl Hainz Lambertz. El president també mantindrà una reunió en la Comissió Europa amb el director general de Medi ambient, Daniel Calleja.

Ximo Puig també té previst reunir-se amb la valenciana Clara Martínez, recentment nomenada cap de gabinet del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Junker. El president ha assegurat que l’elecció de Martínez suposa “una alegria enorme” per a la Generalitat, ja que es tracta “d’un càrrec transcendental en aquestos moments de la Unió Europea”.

En els diferents actes d’aquest viatge, Puig estarà acompanyat pel delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

Comparteix

Icona de pantalla completa