Milers de persones clamen per unes pensions dignes a Castelló i a Alacant

A Valéncia la protesta per a defensar els pensionistes està convocada per al pròxim dia 22 de març
/ València
18 març 2018 01:00h

Aquest dissabte, 17 de març, diverses poblacions valencianes van prendre els carrers per a defensar unes pensions dignes. Convocades per la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions Públiques (MERP) i amb el suport dels sindicats majoritaris, Castelló de la Plana va aplegar a la plaça Major unes 10.000 persones mentre que a Alacant es van manifestar més de 3.000 eixint des de la plaça de la Muntanyeta.

La convocatòria per a aquest passat dissabte exigia al govern espanyol que reconsiderara la "pujada de misèria", com ho van qualificar des del MERP, del 0,25% de les pensions, tal com va aprovar l'executiu de Mariano Rajoy per a aquest any 2018.

Tant a Castelló com a Alacant, encara que altres ciutats valencianes van acollir manifestacions per a palesar el malestar per aquesta situació com ara Elx. Elda, Calp i Ontinyent, es van reclamar unes pensions dignes i que s'adopten solucions per al sistema de jubilacions que posa en escac la fórmula amb què es paga actualment els majors de 65 i les retribucions de les generacions futures. En aquest sentit, es demanava que el govern espanyol aplique una revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC.

Cal destacar que els jubilats valencians cobren 73,5 euros menys que la mitjana de l'Estat i a més un 10% dels pensionistes del País Valencià reben 450 euros de nòmina. Davant aquesta situació, la MERP va convocar la ciutadania a manifestar-se aquest dissabte, 17 de març, a tot l'Estat, una crida que va aplegar 10.000 persones als carrers de Castelló de la Plana i més de 3.000 als d'Alacant. Malgrat l'interés generalitzat del manifest, València, immersa des del passat 16 de març en les festes josefines, va ajornar la convocatòria per al proper dissabte 22 de març, una vegada hagen finalitzat les Falles.

 

 

next