Diari La Veu del País Valencià
Fabra: ‘El dia que arribe el primer avió a Castelló farem una gran festa’

RedactaVeu / ACN / Castelló de la Plana

En roda de premsa després de reunir-se amb empresaris del sector turístic de Castelló, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assenyalat que l’executiu preveu que l’aeroport siga “flexible, amb la utilització només quan hi hagen vols” i destinació per a europeus que busquen sol i platja.

Fabra ha afegit que es concentraran esforços en països de turisme emergent com Rússia i ha defensat la solvència de l’adjudicatària. El cap del Consell ha celebrat que després de “ser motiu de crítica” se centre l’atenció en l’apertura.

“Farem una gran festa quan aterre el primer avió”

La infraestructura es troba inaugurada des del març de 2011 però encara no ha acollit cap vol comercial. “En el moment que aterre el primer avió ja hem quedat que farem una gran festa” ha assenyalat al respecte el president Alberto Fabra, que ha reconegut “hem passat el pitjor” i que “ara estem en una altra fase”.

Preguntat sobre terminis d’apertura, destinacions o estimacions sobre el volum de passatgers anuals que s’esperen, Alberto Fabra ha emplaçat aquestes dades a una futura compareixença de l’empresa SNC-Lavalim Aéroports una vegada signat el contracte.

L’empresa adjudicatària disposa ara d’un termini de 15 dies per signar el contracte i un màxim de 5 mesos per ultimar la certificació de l’aeroport amb simulacres i comprovacions tècniques amb personal contractat per la multinacional.

Experiència en 16 aeroports de 4 continents

El cap de Consell ha alabat la solvència de l’adjudicatària de la qual ha dit que gestiona 16 aeroports amb presència als quatre continents i amb 58.000 vols anuals.

Fabra ha anunciat que s’ha creat una comissió mixta entre les administracions valencianes, la gestora i representants del sector turístic per tal d’aportar propostes per a la nova infraestructura.

La Generalitat Valenciana aportarà un total de 24,5 MEUR en 20 anys i rebrà de l’empresa adjudicatària 1’2 milions d’euros en el moment en què l’aeroport reba 1,2 milions anuals, i un euro addicional per cada nou passatger que supere la xifra.

El model de gestió serà “flexible-indirecte” adequant la infraestructura al nombre de vols que es reben de manera que “com més vols hi hagen, més persones i hores de servei hi haurà”, ha explicat Fabra.

Comparteix

Icona de pantalla completa