Diari La Veu del País Valencià
Les universitats públiques i els sindicats negocien el primer Conveni Col·lectiu del Personal Docent i Investigador

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, ha assenyalat que el primer Conveni Col·lectiu del Personal Docent i Investigador Laboral és “el marc contemplat en la llei on s’han de negociar les condicions laborals del professorat associat”.

Així s’ha expressat el màxim responsable de la institució acadèmica en el Consell de Govern, segons ha informat la UPV a través d’un comunicat.

Cal recordar que l’assemblea de professors associats de la UPV ha comunicat la convocatòria d’una vaga indefinida a partir del pròxim 16 d’abril per a reivindicar millores en les seues condicions laborals. D’aquesta manera, s’unirien a l’atur que el col·lectiu de PDI (Personal Docent i Investigador) associat de la Universitat de València duu a terme des del passat 29 de gener

Sobre la situació d’aquests docents, Francisco Mora ha asseverat que “és important aclarir que el professor associat és una figura de professor contractat contemplada en la llei, perquè professionals, l’activitat principal dels quals no rau en l’àmbit acadèmic universitari, impartisquen docència en la Universitat, amb la particularitat que puguen aportar en la mateixa punts de vista i experiència des de la seua professió principal”.

En aquest sentit, Mora apunta que “les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i totes les organitzacions sindicals amb representativitat en aquest àmbit ens trobem immerses actualment en la negociació del primer Conveni Col·lectiu del Personal Docent i Investigador Laboral”

“Aquestes negociacions –ha apuntat– les presideix el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, sent aquest el marc contemplat en la llei on s’han de negociar les condicions laborals del professorat associat”.

De fet, ha precisat que el dia 10 d’abril s’ha convocat una nova reunió de la Mesa de Negociació del Conveni Col·lectiu on, entre altres temes, es tractaran “prioritàriament” les condicions de treball del professorat associat.

Comparteix

Icona de pantalla completa