Diari La Veu del País Valencià
Ribó i Oltra comparteixen la ‘mascletà’ amb joves del centre de recepció de Bunyol

L’alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha obert aquest dimecres el seu despatx als menors del centre de recepció de Bunyol, que han acudit acompanyats per la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra.

La Pirotècnia Zarzoso, d’Altura (l’Alt Palància), ha disparat la mascletà que han gaudit des del balcó de l’Ajuntament valencians que resideixen a l’exterior i que han visitat València amb motiu de les festes falleres. També han compartit l’experiència de la mascletà els menors acollits al Centre de Recepció de Bunyol, que l’han presenciada des de l’Alcaldia. Ribó els ha obert aquest dimecres les portes del seu despatx “amb una voluntat integradora i amb la intenció d’apropar l’Ajuntament a tots els sectors de la societat i, sobretot, a uns xics que ho han passat molt malament en la vida”.

En companyia de l’alcalde de València, de la vicepresidenta del Consell i de la subdirectora del centre de menors, Rosa Sepúlveda, els joves –procedents de llocs com Malí, Marroc o Ucraïna– han viscut per primera volta “l’emoció que generen els espectacles pirotècnics”. En paraules de Joan Ribó, “han sentit com a valencians un espectacle entranyable des d’un lloc simbòlic”, un gest que Mónica Oltra ha qualificat com “una manera dir als xiquets i xiquetes desemparats: sou valencians i sou benvinguts”. Tant l’alcalde com la vicepresidenta han remarcat el paper de les falles en la inclusió social “de totes les persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa