Diari La Veu del País Valencià
Mor el físic Stephen Hawking als 76 anys

El físic britànic Stephen Hawking ha mort aquest dimecres als 76 anys d’edat, segons han publicat diversos mitjans britànics.

L’investigador, que va rebre un gran reconeixement per la seua teoria sobre l’origen de l’univers, patia esclerosi lateral amiotròfica, més coneguda com a ELA, des de feia 50 anys. Segons un comunicat de la família que recullen els mitjans anglesos, Hawking ha mort aquest dimecres a la seua casa de Cambridge.

Stephen Hawking, junt amb Roger Penrose, va impulsar la teoria de la singularitat de l’espai-temps aplicant la lògica dels forats negres a l’univers. Hawking va aprofundir en aquesta qüestió en el llibre Breu Història del Temps, del Big Bang als forats negres (1988).

Va nàixer a Oxford el 8 de gener de 1942 i patia ELA des que tenia 21 anys, una malaltia que va afectar tot el seu cos i el va obligar a utilitzar una cadira de rodes. En 1985 una pneumonia va afectar el seu sistema fonal i Hawking va emmudir. L’investigador, però, va utilitzar un sintetitzador de veu per a poder seguir parlant al món sobre l’origen de l’univers, els forats negres i la radiació d’aquests, una teoria que hui es coneix com a Radiació Hawking.

Comparteix

Icona de pantalla completa