Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia demana processar Echávarri per l’acomiadament de la cunyada del portaveu del PP d’Alacant

La Fiscalia demana processar l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, en considerar que existeixen indicis de delicte de prevaricació en l’acomiadament de la cunyada de Luis Barcala, portaveu del PP municipal, del lloc que ocupava com a interina en la Regidoria de Cultura. Els populars van denunciar en el seu moment aquest acomiadament en considerar que se la va cessar com a represàlia a la denúncia que havien posat pel cas Comerç.

El ministeri públic, en l’escrit que presentarà al jutjat d’instrucció número 2, que investiga el cas, demana que no s’arxive la causa oberta a l’alcalde d’Alacant i que es dicte resolució de procediment abreujat –de processament–, fase prèvia a l’obertura de judici oral. Per contra, el ministeri públic sí que sol·licitarà el sobreseïment de les actuacions sobre el regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, que també figura com a investigat en la causa per l’acomiadament d’aquesta treballadora municipal.

El passat 11 de desembre la defensa de l’alcalde va presentar un escrit en el jutjat instructor en el qual sol·licitava l’arxivament de la causa en entendre que no existia prevaricació ni perjudici per a la treballadora i que el seu cessament va estar justificat. La Fiscalia s’oposa a aquest arxivament en considerar que sí que existeixen indicis de delicte.

Echávarri acaba de ser processat per una altra causa, el cas Comerç, en el qual s’ha investigat un presumpte fraccionament de contractes en la regidoria que ell va dirigir.

El nou processament no varia les condicions d’Echávarri per a dimitir

La petició de Fiscalia de processar l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, no tindrà “cap” efecte sobre el que ja va anunciar el primer edil després del seu processament pel cas Comerç, segons han assenyalat fonts d’Alcaldia.

L’entorn d’Echávarri ha apuntat que la defensa de l’alcalde encara no ha rebut l’escrit de Fiscalia en què se sol·licita el seu processament i que, per tant, no valoraran informacions de premsa i ha remés a les paraules que va pronunciar aquest dilluns l’alcalde.

Fonts d’Alcaldia han plantejat: “No podem valorar la decisió perquè ni tan sols tenim l’escrit, una cosa que provoca certa incertesa”. “No obstant açò, comprenem que la tasca del fiscal és acusar; l’escrit és la resposta a la petició de sobreseïment de l’advocat i entra dins d’allò lògic que el fiscal es reafirme en la seua postura inicial”, han apuntat.

Guanyar, Compromís i Ciutadans es refermen en l’exigència que l’alcalde abandone el càrrec

El portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha qualificat d'”increïble” que l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, “no haja dimitit ja” després de la petició de la Fiscalia perquè se’l processe per l’acomiadament de la cunyada del portaveu del PP en l’Ajuntament, Luis Barcala.

“Segueix estrenyent-se el doble cèrcol judicial que tenalla el senyor Echávarri”, ha sostingut Pavón qui ha qualificat de “situació indigna” per a la ciutat d’Alacant “tindre un alcalde processat i camí de tornar a ser-ho”. Per açò, ha considerat que mantenir-se en l’Alcaldia és “un comportament absolutament irresponsable, com a alcalde d’una gran ciutat”, i ha criticat “el tacte” que, a la seua manera de veure, es té amb Echávarri des del PSPV.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís a l’Ajutament d’Alacant, Natxo Bellido, ha assegurat que la situació de l’alcalde Gabriel Echávarri és “insostenible”. Segons el portaveu de Compromís, el cas de l’acomiadament és “molt més greu”, perquè al seu parer es tracta d’una “alcaldada” i d’un “abús de poder”. “El PSPV s’ha de posar les piles a activar el diàleg perquè puga haver-hi un alcalde o una alcaldessa progressista” ha conclòs.

La portaveu de Ciutadans al consistori alacantí, Yaneth Giraldo, s’ha dirigit al PSPV: “Si Alacant els importa, haurien d’actuar com més prompte millor”. Giraldo ha incidit que la petició del ministeri fiscal “desligitima (a Echávarri) completament, si ja no ho estava abans, per a seguir sent alcalde”. “No sé si realment els fan falta més problemes per a prendre una decisió o què és el que estan esperant”, ha opinat en referència a la immobilitat dels socialistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa