Diari La Veu del País Valencià
El parc públic de vivenda de la Generalitat augmentarà en 6.129 habitatges en dos anys

La Conselleria d’Habitatge preveu crear 6.129 habitatges per al parc públic de vivendes de la Generalitat fins a 2020. Per a fer-ho ha desenvolupat el Pla Plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d’Habitatge, emmarcat dins de la Llei per la Funció Social de l’Habitatge. Amb un pressupost de 106 milions d’euros, el pla contempla 4 línies d’actuació per a rehabilitar i recuperar habitatges públics ocupats il·legalment així com per a reprendre la promoció de vivenda pública que l’anterior govern del PPCV va deixar inacabat.

Així ho ha explicat la consellera Maria José Salvador, acompanyada pel president Ximo Puig i la directora general d’Habitatge Rebeca Torró, després de la reunió que han mantingut amb diferents entitats com la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) o la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Aquestes noves vivendes estan destinades a lloguers accessibles per sota del preu de mercat per a aquells que no poden accedir a un habitatge digne. Aquest problema “afecta especialment els joves”, ha remarcat la consellera.

El pla es divideix en tres línies d’actuació: la primera es dedicarà a la reparació dels habitatges del parc públic d’habitatge social i del parc propi de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, (EVha) de lloguer assequible, actualment inhabitables; la segona va enfocada a la recuperació d’habitatges públics, entre ells els ocupats il·legalment, i la tercera es focalitzarà en l’ampliació del Parc Públic d’Habitatge. Entre les actuacions previstes en aquesta tercera línia destaca la búsqueda de convenis amb bancs que tenen vivendes buides, la generació d’habitatges en règim de lloguer assequible mitjançant mecanismes de col·laboració publicoprivada i la creació d’un concurs per a la compra d’habitatges de tipologia plurifamiliar dins del territori.

Aquest últim punt l’ha destacat especialment la consellera Salvador, que ha remarcat que el País Valencià és “quasi pioner” en actuacions d’aquest estil, ja que només “es troben referents en algunes localitats catalanes”. Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que aquest pla és un requeriment de la Llei per la Funció Social de l’Habitatge. Puig ha insistit que el Consell voldria “anar més enllà”, en el seu desenvolupament, però ha lamentat que no ho poden fer pel recurs d’inconstitucionalitat que ha presentat el govern de Rajoy contra dita llei.

Tant la consellera com el president han destacat que l’objectiu principal d’aquest pla és aconseguir que tothom tinga dret a la vivenda. Citant a Saskia Sassen, Puig ha assegurat que el Consell busca acabar amb la “lògica de la expulsió”, que passa per no traure a la gent de les seues cases.

Comparteix

Icona de pantalla completa