Diari La Veu del País Valencià
L’IPC va augmentar un 0,2% durant el mes de febrer

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del País Valencià va augmentar un 0,2% en febrer en relació amb el mes anterior, mentre que la taxa interanual va experimentar una pujada de l’1,1% segons les dades definitives publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística.

En l’àmbit estatal, l’IPC va pujar un 0,1% en febrer en relació amb el mes anterior i va elevar la seua taxa interanual cinc desenes, fins a l’1,1%. Després d’haver registrat en gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l’IPC interanual va tornar a superar l’1% durant el mes de febrer, de manera que es va igualar la taxa de desembre de 2017.

En l’increment de l’IPC interanual de febrer a l’estat espanyol ha influït l’ascens en Comunicacions d’un 1,8%; en Oci i cultura, d’un 1,3; hotels, cafés i restaurants, un 0,8%; habitatge, un 0,5%; begudes alcohòliques i tabac, un 0,4%, i altres, un 0,3%.

Per contra, vestit i calcer han baixat un 1,9%; transport, un 0,5%, i medicina, un 0,1%. Per la seua banda, aliments i begudes no alcohòliques, parament i ensenyament es van mantenir invariables.

Comparteix

Icona de pantalla completa