Diari La Veu del País Valencià
El Consell de Fabra va vendre Terra Mítica de forma irregular, segons els gestors actuals de la SPTCV

El director de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, ha denunciat que l’expedient de compravenda de Terra Mítica gestionat per l’anterior Consell va ser irregular des del punt de vista legal i de procediment. Aquesta venda es va dur a terme en 2012 per part dels anteriors gestors, que van enterrar en el parc temàtic més de 200 milions d’euros.

Antonio Rodes ha explicat que, “segons determina el Decret 83, d’1 de juny de 2012, la venda s’havia d’haver tramitat a través d’un Contracte d’Especial Rellevància, una modalitat que exigeix més controls, com ara l’autorització prèvia del Consell. En concret, va haver de realitzar-se una memòria que hauria d’haver-se remès a la Comissió Delegada del Consell, acompanyada del corresponent informe de l’Advocacia. Per contra, ni es va elaborar la Memòria, ni es va enviar a la Comissió Delegada, ni es va sol·licitar informe a l’Advocacia de la Generalitat”.

El director de la SPTCV ha detallat que “els Contractes d’Especial Rellevància s’apliquen, entre uns altres, a aquells casos que suposen la compravenda d’actius amb especial incidència en el balanç de l’entitat”. “Algú té algun dubte que, en el cas de Terra Mítica, canviar 81 milions pel 22,3% d’un euro no tenia una especial incidència en el balanç de la companyia?”, ha emfasitzat Rodes.

El director de la SPTCV ha realitzat aquestes manifestacions durant la seua compareixença en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts en la qual ha exposat com ha arribat la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) a l’actual situació i quines han sigut les mesures que està desenvolupant el Consell per a rescatar-la i tornar a convertir-la en una entitat útil per a la societat valenciana.

200 milions perduts a Terra Mítica

La pèrdua total de la Generalitat, a través de la SPTCV a Terra Mítica, va ser de 81 milions (69,4 d’aportacions al capital més 11,4 de quitança). Tot açò, sense comptar els 140 milions que va costar l’expropiació i urbanització dels terrenys adjacents. D’aquests, s’han recuperat 24,5 milions per la venda de terrenys.

Segons ha informat Rodes, la Generalitat ha posat recursos financers en la SPTCV des de la seua creació per valor de 1.201 milions d’euros fins al 31 de desembre de 2015. En l’últim balanç realitzat per l’actual Consell, la societat tenia un valor de 214 milions, la qual cosa suposa que ha perdut 987 milions d’euros des de la seua creació.

Comparteix

Icona de pantalla completa