Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia de València denuncia la contractació de 22 professors de Religió que van cobrar sense fer classes

La Fiscalia de València ha denunciat la contractació de 22 docents de Religió que van cobrar sense fer classes en col·legis del País Valencià, segons han informat a Europa Press fonts del ministeri públic. La querella s’ha presentat pels delictes de prevaricació, malversació i frau en subvencions, encara que no s’ha concretat si s’adreça contra alguna persona.

Al març de 2017 el grup parlamentari Compromís a les Corts va presentar davant Fiscalia una denúncia, que va donar a conéixer en roda de premsa la diputada Isaura Navarro, en la qual assegurava que fins a 2014, durant l’etapa de govern del PPCV, es va produir el suposat “nomenament fictici” de 22 persones que cobraven de l’administració valenciana com a professors de Religió en centres públics però que, “en realitat, treballaven en les diòcesis de València, Alacant i Castelló”. Segons assenyalava la coalició aquest “arranjament” podria haver suposat un desviament de fons d’almenys nou milions d’euros.

Compromís indicava que els fets es van produir durant almenys nou anys i fins a 2014, quan funcionaris de l’administració pública van detectar la presumpta irregularitat i van instar l’Executiu del PPCV a donar-li cobertura legal. En aquell moment, els responsables de la Conselleria –adreçada llavors per la popular María José Català– van formular un esborrany de decret en el qual apuntaven que el personal assessor tècnic docent podria derivar-se i prestar serveis en altres administracions públiques o en les diòcesis, un fet que l’Advocacia de la Generalitat va qualificar de “cessió il·legal de treballadors”, segons va informar en eixe moment Navarro.

El decret va ser aprovat al juliol de 2015 sense la inclusió de les diòcesis i els empleats públics suposadament cedits a aquestes van haver de tornar als llocs de treball en els quals constaven com a professors de religió en diversos centres públics valencians. Els docents que realment estaven fent classe als centres educatius van ser resituats, va explicar la parlamentària en aquell moment.

Al març del passat any, la Fiscalia va obrir diligències d’investigació i ara ha decidit portar al jutjat eixa contractació de 22 professors que cobraven sense fer classes, en entendre que els fets poden ser constitutius dels delictes de prevaricació, malversació i frau en subvencions.

Comparteix

Icona de pantalla completa