Diari La Veu del País Valencià
Un mort per una explosió en la pirotècnia de Ricardo Caballer a Olocau

Una persona de 41 anys ha mort aquest dilluns en una explosió registrada en una caseta de la pirotècnia Ricardo Caballer en la partida de l’Arenal d’Olocau (Camp de Túria), segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU).

Els serveis sanitaris han rebut un avís sobre les 9.40 hores que els alertava d’una explosió en la pirotècnia Ricardo Caballer. Com a conseqüència de l’explosió ha mort una persona mentre manipulava material pirotècnic i que era treballadora de l’empresa. En principi, no hi ha més ferits, segons han concretat les mateixes fonts.

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, ha assenyalat que la persona que ha resultat morta treballava en la part cromàtica del material pirotècnic en una caseta aïllada xicoteta, d’uns nou metres quadrats. Tanmateix ha assenyalat que la informació de què disposen els investigadors és que el treballador “ha mort com a conseqüència d’una explosió”, tot i que la Guàrdia Civil ha obert una investigació per a determinar las circumstàncies de l’incident.

Moragues ha recordat que l’última inspecció de la Guàrdia Civil a l’empresa va ser el passat 9 de març, així que ha dit que la pirotècnia tenia “contínues comprovacions, inspeccions i supervisions i no sabem exactament el motiu de l’explosió”, ha continuat.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat una unitat del Servei d’Ajuda Mèdic Urgent (SAMU), un Suport Vital Bàsic (SVB), un metge d’Atenció Primària i un helicòpter medicalitzat. Així mateix, han acudit fins al lloc dels fets efectius del Consorci Provincial de Bombers de l’Eliana, Paterna i Montcada, segons han concretat fonts de bombers.

Tres dies de dol oficial a Olocau

Olocau ha anunciat que decreta tres dies de dol oficial per la mort del treballador aquest dilluns en una explosió registrada en una caseta aïllada en la pirotècnia Ricardo Caballer en aquest municipi, segons ha explicat l’alcalde, Antonio Ropero. Paterna (València), on residia el mort, ha decretat també un dia de dol.

A més, un crespó negre en la tanca que envolta el recinte des del qual s’ofereixen les mascletades a la plaça de l’Ajuntament de València, un minut de silenci a les 14h abans d’iniciar-se l’espectacle i paraules de la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, han recordat també el treballador difunt.

Comparteix

Icona de pantalla completa