Diari La Veu del País Valencià
L’Univers de Rafael Chirbes, en observació des de Dénia i València

La Fundació Rafael Chirbes ha organitzat, en col·laboració amb la Universitat de València (UV), el I Congrés Internacional l’Univers de Rafael Chirbes, que se celebrarà a València i Dénia del 9 al 12 de maig.

Coincidint amb el 30é aniversari de la publicació de la primera obra de l’autor, Mimoun, la Fundació Rafael Chirbes impulsa aquest congrés internacional entorn de l’univers de l’escriptor per a abordar, entre les seues línies principals, aspectes biogràfics, la seua obra narrativa i assagística, la Transició en l’obra de Chirbes, les seues lectures, la literatura de viatges i la seua vinculació amb la gastronomia. L’adreça científica del congrés recau en Javier Lluch-Prats, de la Universitat de València, segons ha informat l’organització.

El congrés s’ha presentat aquest divendres a l’Ajuntament de Dénia amb la participació de l’alcalde, Vicent Grimalt; el director de la Fundació Rafael Chirbes, Manolo Micó; i el vicealcalde i regidor de Cultura, Rafa Carrió.

El congrés arrancarà a València el 9 de maig i continuarà els següents dies fins a la seua clausura a Dénia, en les instal·lacions del Centre Social i de la Casa de la Paraula. Ponències i comunicacions a càrrec d’experts nacionals i internacionals es complementaran amb propostes culturals i artístiques paral·leles, com ara un concert promogut per l’Esperança Coronada i l’adaptació escènica de la vida de Chirbes, que preparen Toni Tordera i Joan Oleza, segons ha anunciat el director de la Fundació Rafael Chirbes, Manolo Micó.

Comparteix

Icona de pantalla completa