Diari La Veu del País Valencià
El ciberassetjament i l’assetjament escolar van sumar 330 casos en els primers 10 mesos de 2017

El País Valencià va registrar durant l’any passat un total de 98 denúncies per assetjament escolar; 240 per ciberassetjament a través de les xarxes socials, mòbil i l’ordinador, i 85 per violència de gènere en les aules, segons l’última estadística de Delegació de Govern corresponent a 2017, que recull les dades dels tres primers trimestres de l’any fins a octubre.

Així ho ha donat a conéixer el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, durant la clausura del ‘Seminari Jurídic, Policial i Social sobre la figura del menor’, en la qual ha alertat sobre l’augment de les víctimes d’assetjament, ciberassetjament i violència de gènere als centres educatius valencians durant 2017, detalla la delegació de govern estatal en un comunicat.

Les xifres d’assetjament escolar, malgrat no abastar l’últim trimestre, van superar les de tot 2016, quan es van comptabilitzar 87 denúncies. En aquest mateix període es van registrar un total de 254 denúncies per ciberassetjament i 62 per violència de gènere.

Per demarcacions, a València es van donar 40 casos d’assetjament escolar, 130 de ciberassetjament i 33 de violència de gènere, enfront de l’any 2016, que es van donar 36 d’assetjament, 135 de ciberassetjament i 19 de violència de gènere.

A Alacant es van detectar durant 2017 un total de 50 casos d’assetjament escolar en les aules, mentre que 96 escolars van patir ciberassetjament i 44 van ser víctimes de violència de gènere. En 2016, amb tots els mesos dins de l’estadística, es van donar 50 casos d’assetjament en les aules, 96 de ciberassetjament i 44 de violència masclista.

Amb menor incidència, a Castelló es van registrar huit casos d’assetjament a les aules, 14 de ciberassetjament i 8 de violència de gènere, mentre que l’any anterior les xifres van ser d’1 cas d’assetjament a les aules, 36 de ciberassetjament i nou de violència de gènere.

El delegat del govern espanyol ha destacat que el Ministeri d’Educació va engegar al novembre de 2016 el Servei d’Atenció Telefònica de casos de maltractaments i assetjament en l’àmbit dels centres docents del sistema educatiu espanyol (900 018 018), que va començar a funcionar l’1 de novembre de 2016. Aquest servei va atendre l’any passat un total de 1.752 telefonades del País Valencià, la majoria d’elles per casos d’assetjament escolar.

Pla de convivència i millora de la seguretat

En la mateixa línia, des del Ministeri de l’Interior es va engegar un pla director de Convivència i Millora de la Seguretat als centres educatius i als seus entorns. Dins d’aquest pla director s’imparteixen xarrades tant a alumnes com a pares i professors per a millorar la seguretat.

Durant el primer semestre, a la País Valencià s’han impartit en els col·legis valencians 794 xarrades sobre assetjament escolar,;un total de 1.705 sobre noves tecnologies i ciberassetjament, i 271 sobre violència sobre la dona. A més, s’han realitzat més de 12.000 serveis de vigilància i prevenció als entorns escolars.

Comparteix

Icona de pantalla completa