Diari La Veu del País Valencià
Oltra: No hi ha ningú que no es definisca feminista, menys Isabel Bonig

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha celebrat l’èxit de la jornada reivindicativa d’aquest 8 de març assenyalant que “hui en dia no hi ha ningú que es definisca feminista a excepció d’Isabel Bonig”. La portaveu del Consell ha expressat que fins i tot Andrea Levy “ha dit que el PP és feminista i el senyor Rajoy portava ahir un llaç morat”.

A preguntes dels periodistes, Oltra ha continuat reprovant el posicionament de la presidenta del PPCV, apuntat al fet que hui en dia “cap dirigent polític que no vol que se li caiga la cara de vergonya, a excepció de la senyora Bonig, que se situa en la prehistòria, no es definiria no feminista”. “Qualsevol demòcrata que crega en els drets humans aposta pel feminisme”, ha afegit.

Carregant el vídeo…

Pel que fa a la manifestació de València i les accions que es van desenvolupar arreu del País Valencià per a exigir la igualtat real entre dones i homes, la vicepresidenta ha declarat que es va tractar “d’una jornada història que marca un abans i un després”, alhora que ha destacat que “la gent ja no està disposada que la igualtat siga una realitat i ja se’n parla i està a l’agenda pública”.

Bretxa salarial

Segons dades del Gestha, les valencianes cobren de mitjana un 28% que els valencians. Preguntada per aquesta qüestió, Mónica Oltra ha afirmat “que aquesta situació i els altres sostres de cristall s’han de trencar”. Així i tot, ha recordat que “totes les polítiques del Consell tenen una mirada de gènere”, però que “hi ha mesures que són competència del govern espanyol i no de la generalitat”. “Esperem que a banda del llaç també es posen les ulleres morades i comencen a legislar en aquest punt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa