Diari La Veu del País Valencià
Zaplana nega que Gürtel treballara amb el PPCV perquè ell recomanara Orange Market a Camps

L’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana ha ironitzat sobre l’acusació de Francisco Camps, que aquest dimecres ha assegurat a l’Audiència Nacional que va ser ell qui li va enviar a Álvaro Pérez ‘el Bigotes’ perquè el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) treballara amb les empreses del grup Correa.

Zaplana ha respost amb un comunicat a les declaracions de Camps en el judici pel presumpte finançament il·legal del PPCV, on l’expresident, que declarava com a testimoni, ha assenyalat el seu predecessor en el càrrec com a responsable d’introduir l’empresa de la trama Gürtel Orange Market al País Valencià. Acusacions que el que fóra portaveu del govern de José María Aznar assegura haver llegit amb “sorpresa”, que pot demostrar com a falses sense haver de “fer molts esforços”.

“En la memòria de tot el món ha d’estar present la meua relació amb ell des que vaig abandonar la presidència de la Comunitat Valenciana i les dates en les quals Orange Market va iniciar la seua activitat, així com les declaracions dels protagonistes”, explica Zaplana, que es pregunta per què, si fora cert allò que aquest dimecres ha assegurat Camps, ha tardat “tants anys a fer tal afirmació”.

“Vaig abandonar la presidència de la Comunitat Valenciana l’any 2002 i, per posar un sol exemple, en la campanya de l’any 2008, encara sent portaveu del grup popular en el Congrés, no vaig poder comparéixer per la meua circumscripció de València”, recorda Zaplana per a subratllar les diferències que li separaven llavors amb Camps, que també dirigia el PPCV.

“Si algú no té el record de l’esdevingut a la Comunitat Valenciana a partir de l’any 2002, les hemeroteques estan plagades d’exemples il·lustratius”, conclou l’expresident de la Generalitat. Així, Zaplana s’ha referit a la mala relació que va mantindre amb Camps amb el qual va protagonitzar una guerra política pel control del PPCV que va acabar guanyant el segon. En aquest sentit, el també exministre de Treball ha ironitzat dient que si fóra cert que Camps va accedir a treballar amb Orange Market a instàncies d’ell “seria l’única cosa en la qual hauria seguit” les seues “instruccions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa