Algemesí convoca 1.241 persones a un examen en una sala aforada per a 1.000

200 persones que es quedaren fora irrompen en la sala on es feia l’examen i provoquen la suspensió
4 març 2014 01:00h
RedactaVeu / Algemesí

Més Algemesí lamenta la desconsideració que han tingut el polítics del PP d’Algemesí convocant 1.241 persones a un examen en una sala on no podrien cabre tots, i van crear així una situació de desempar, ràbia i impotència en la gent que havia posat les seues esperances en aquesta convocatòria. “No es pot jugar així amb la gent que tan malament ho està passant. El mínim que es mereixen és que les coses es facen bé, i no que se’ls considere com a borreguets”, han lamentat des de la formació local. Aquesta decisió personal de l’alcalde “podria haver acabat pitjor del que ha acabat si els ànims s'hagueren descontrolat més. La gent s’ha sentit enganyada pel PP i s’ha amotinat per la desconsideració que els populars han tingut cap a ells”.

“No ens estranya, que tal i com estava plantejada la situació, el tema haja esclatat i s’haja produït literalment un motí en l’examen per a les borses de treball que s’havien convocat”. Han convocat 1.241 persones a una sala que tenia com a aforament màxim 1.000, la qual cosa és una temeritat i una irresponsabilitat, ja que no han habilitat altres sales del centre. Tot i això, l’aforament, per qüestions de distàncies i infraestructura, era menor, ja que no hi havia seients i taules per a 1.000, sinó per a menys. Però com que tots estaven convocats a la mateixa hora aproximadament unes 200 persones –que havien pagat els seus drets d’exàmens- s’han quedat sense poder accedir.

El membres del tribunal, que no havien ni triat el lloc ni la data i hora única per a tots, han intentat donar solució, indicant a la gent que faria l’examen després. Però com que s’havia endarrerit l’examen que començava vora les 12.45, la gent que ha quedat fora ha entrat en la sala quan ja s’estava celebrant l’examen cridant i reivindicant el seu dret a fer també l’examen. Després de la irrupció d’un xicotet grup de persones, i finalment de la totalitat de gent que estava esperant, el president no ha tingut més remei que suspendre l’examen, la qual cosa ha enutjat els que estaven fora i els que estaven dins, creant-se moments de tensió.

Falsa expectativa

Ací els únics responsables d’aquesta situació “són els polítics incompetents que governen l’Ajuntament, que en primer lloc han creat una falsa expectativa amb aquesta oposició, penjant-se medalles com si combateren l’atur, quan en realitat aquestes són unes borses de treball que donarà treball sols a unes poques desenes de persones durant 3 mesos a l’any”, han denunciat des de Més Algemesí.

A més, el canvi i modificació de les bases una vegada publicades ha fet que aquesta borsa estiga impugnada pels sindicats i fins i tot és possible que una vegada conclosa siga anul·lada. Per un altra banda, tot i que són cinc borses de treball diferents, han convocat a tota la gent a un únic primer exercici, cosa de “dubtosa legalitat”, ja que qui s’ha presentat a les 5 borses té dret a 5 exercicis diferents i no jugar-s’ho tot a una sola carta. “El nivell d’improvisació és tal en el Partit Popular que fins i tot nomenarem primerament un tribunal que no era vàlid. I ho han conclòs amb un número insuficient de cuidadors (1 per cada cent convocats)”.

next