Diari La Veu del País Valencià
Camps promet alguna novetat en la declaració d’aquest dimecres a l’Audiència Nacional

Francisco Camps s’ha reservat el plat fort del seu periple de 2 dies per les seus dels poders legislatiu i judicial per al final. Així ho ha anunciat l’expresident de la Generalitat aquesta vesprada, a l’eixida de la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el finançament presumptament il·legal del PP.

En declaracions als mitjans de comunicació, després de respondre a les preguntes dels comissionats, Camps ha indicat que té la intenció de comparéixer davant de l’Audiència Nacional amb alguna “novetat”, però ha evitat donar més pistes.

En eixa línia enigmàtica, Camps ha assegurat que no ha aportat eixa informació nova durant les quasi 3 hores que ha comparegut al Congrés perquè els diputats no li han “preguntat sobre cap novetat”. Alhora, ha garantit que tot el que dirà en el judici anirà “a favor de la veritat” que ve “defensant fa molts anys”.

La presència com a testimoni de Camps en l’Audiència Nacional prevista per a aquest dimecres arriba després que 9 empresaris van confessar que havien pagat les despeses electorals del PPCV en l’època en què ell era president del partit i de la Generalitat. Més tard, l’encarregat d’organitzar els actes electorals i altres esdeveniments del partir, Álvaro Pérez, va confirmar el circuit irregular de pagaments a través de les empreses de Gürtel.

La compareixença més demolidora va ser la del número 2 de Camps durant l’època investigada, Ricardo Costa, qui va confirmar que Camps era coneixedor i animador dels mètodes de finançament del PPCV. Precisament, contra Costa –que també estava citat al parlament espanyol però s’ha excusat perquè havia d’estar a l’Audiència Nacional– ha carregat Camps al Congrés sobre qui ha recordat que ara ha canviat la versió. “Els qui ara parlen de pagaments en negre van dir el contrari durant 9 anys”, s’ha queixat.

Davant dels diputats, Camps ha assegurat que desconeixia els comptes del seu partit fins al punt de no haver obert mai un llibre de comptabilitat. Alhora, ha garantit que cap dels actes en què va participar es van pagar amb els diners aportats pels 9 empresaris que han explicat tot contrari en l’Audiència Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa