Diari La Veu del País Valencià
Na Jordana guanya el primer premi pel foment del valencià en el llibret de la falla

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha concedit a la comissió fallera Na Jordana el primer premi, de 4.000 euros, de les ajudes al foment del valencià en els llibrets de les Falles de València. El segon i tercer guardó han sigut per a les falles Borrull-Socors i Castielfabib-Marqués de Sant Joan, amb 3.500 i 3.000 euros, respectivament. Es tracta d’una nova línia de subvencions que lliura la direcció general de Política Lingüística, dotada amb un total de 30.000 euros. La Conselleria ha valorat la qualitat de l’edició, els continguts literaris, l’extensió del text escrit en valencià, la difusió del llibre i la publicitat en valencià.

La quarta comissió beneficiada és Mossén Sorell-Corona, amb 2.500 euros. A aquesta li segueixen Ripalda, Beneficència i Sant Ramon, amb 2.000 euros, i Plaça de Jesús, Marqués de Montortal-Berní i Catala, Arrancapins, La Murta i Sant Vicent de Paul-Diputada Clara Campoamor, aquestes cinc amb 1.500 euros. Rebran 1.000 euros d’ajudes les falles de Plaça La Reina-Pau i Sant Vicent, Alberic-Heroi Romeu, Lepanto-Guillem de Castro, Universitat Vella-Plaça del Patriarca i Císcar-Borriana. Finalment, Política Lingüística ha concedit 500 euros de subvenció a les comissions Ausiàs March-Na Robella i Carrera Malilla-Enginyer Joaquin Benlloch, en setzena i dissetena posició.

Des de la Conselleria recorden que aquestes ajudes exclusives a les comissions falleres de la ciutat vénen motivades per la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l’any passat, a més de per la creixent participació de les comissions en els premis als llibrets.

La nova modalitat entra dins de les subvencions destinades a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit festiu per a 2018. Aquestes ajudes s’emmarquen així dins de les actuacions de la Generalitat de foment de l’ús del valencià en les festes populars. Per això, se sumen a les subvencions ja existents en l’edició en valencià dels llibres de Falles, la Magdalena de Castelló, les fogueres d’Alacant i les festes de Moros i Cristians.

Comparteix

Icona de pantalla completa