Diari La Veu del País Valencià
Justícia destina 480.000 euros a projectes de recuperació de la memòria històrica en 2018

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la resolució de 26 de febrer de 2018 de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, per la qual es convoquen per a l’any 2018 subvencions per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de la recuperació de la memòria històrica, en honor de la convivència democràtica.

En la resolució es contemplen tres tipus d’ajudes: les destinades a subvencionar projectes en matèria de recuperació de la memòria històrica desenvolupats per ajuntaments i mancomunitats, les dirigides a projectes de les universitats i les destinades a les activitats realitzades per part d’entitats i associacions sense ànim de lucre.

L’import de les ajudes ascendeix a 480.000 euros, dels quals 240.000 van destinats als ajuntaments i mancomunitats, 150.000 a les universitats i 90.000 per a entitats i associacions sense ànim de lucre. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La presentació de sol·licituds i la documentació es realitzarà de forma telemàtica en el Portal de la Generalitat.

Seran objecte de subvenció els projectes i actuacions de commemoració o d’homenatge a persones i esdeveniments relacionats amb la memòria històrica i democràtica valenciana, els que promoguen la difusió i la formació i aquells que fomenten la promoció, difusió i capacitació en matèria de drets i llibertats fonamentals i de règim electoral, com ara l’organització de congressos, recerca, simposis, jornades, seminaris, exposicions temporals, publicacions i projectes educatius.

A la convocatòria només es podrà presentar una sola sol·licitud que podrà incloure un o diversos projectes i l’import màxim a subvencionar serà de 30.000 euros en el cas de les universitats, de 10.000 euros per als ajuntaments i mancomunitats i de 5.000 euros a entitats i associacions sense ànim de lucre.

Comparteix

Icona de pantalla completa