Els serveis mínims del 8-M: els hospitals funcionaran com un diumenge i a l'escola i l'institut hi haurà un professor per etapa

El DOGV d'aquest dimarts publica la resolució de la Conselleria d'Economia sobre la vaga feminista
/ València
6 març 2018 01:00h

La Generalitat ha fixat per a la vaga feminista d'aquest dijous 8 de març serveis com els diumenges en tots els hospitals públics i un professor per etapa, amb un mínim d'un cada huit unitats en Primària i Infantil i d'un per cada deu unitats en Secundària.

Així consta aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), que publica la resolució de la Conselleria d'Economia, que fixa els serveis mínims d'aplicació per a la vaga general convocada el dia 8 de març de 2018, així com per a les aturades parcials del mateix dia.

Hospitals

En concret, en les sales d'hospitalització, serveis centrals urgents, quiròfans d'urgències, portes d'urgència, cuines, manteniment i centraleta de telèfons s'oferiran serveis propis dels diumenges, mentre que seran de jornada habitual la diàlisi, radioteràpia, programa de trasplantaments, la UCI o la unitat de reanimació.

D'altra banda, fixa serveis del 50% en farmàcia hospitalària, quiròfans programats, oncologia, la unitat d'hospitalització a domicili i en hospital de dia i del 25% en consultes externes preferents. En centres de salut i d'especialitats es mantindran els serveis propis d'un dissabte, mentre que en atenció domiciliària i en centres de transfusions els serveis seran del 50%.

Ensenyament

Per a l'ensenyament públic i privat, la Generalitat ha establit que en tots els centres educatius hi haja presència física d'una persona responsable de l'equip directiu, a exclusió d'activitats lectives. Així mateix, per a infantil i primària, fixa un professor per etapa, amb un mínim d'un cada huit unitats.

A més, en els centres de secundària obligatòria estableix un professor per etapa amb un mínim d'un per cada deu unitats, mentre que en els d'educació especial hi haurà un educador per cada cinc unitats. Per als internats, a més dels que procedisquen per tipologia de centre, es prestaran els serveis típics dels dies festius.

Justícia

En justícia, hi haurà un funcionari del Cos de Gestió Processal i Administrativa o de Cos de Tramitació Processal per cadascuna de les seccions i un funcionari d'Auxili Judicial per sala del Tribunal Superior de Justícia.

En les Audiències provincials, hi haurà un funcionari del Cos de Gestió Processal o de Tramitació Processal per cadascuna de les seccions i un funcionari del Cos d'Auxili judicial per cada quatre seccions. No obstant això, els jutjats que actuen de guàrdia hauran de comptar amb tota la dotació de personal que efectua el servei habitualment.

Transport i mitjans de comunicació

En transport, els serveis mínims per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana seran del 25%, igual que per als autobusos urbans i interurbans.

Els mitjans de comunicació prestaran el servei per part del 50% del personal que realitza les seues tasques habitualment, mentre que en els centres assistencials d'atenció 24 hores i d'assistència a domicili es prestaran els serveis propis del diumenge.

next