Mavi Mestre o Vicent Martínez: el Rectorat de la Universitat de València tindrà aquest dimarts un nou inquilí

En la primera volta, cap dels dos candidats va obtenir els suports necessaris per a substituir en el càrrec Esteban Morcillo
/ València
6 març 2018 01:00h

Mavi Mestre i Vicent J. Martínez opten al Rectorat de la Universitat de València en la segona volta de les eleccions, que se celebrarà aquest dimarts, 6 de març. Les urnes es tornaran a obrir entre les 10h i les 18h per a un total de 55.254 persones de tota la comunitat universitària.

En la primera volta, celebrada el passat 22 de febrer, Mavi Mestre va obtindre un 43,17% del vot ponderat, mentre que Vicent J. Martínez va aconseguir un 36,76%. En tercera posició va quedar María Antonia García Benau, amb un 20,07%, recorda la institució acadèmica a través d'un comunicat.

L'escrutini dels resultats es podrà seguir, en temps real, des de la web de la Universitat, prèvia identificació amb usuari i contrasenya. Així serà fins a tenir el 80% del vot escrutat.

En aquest percentatge, es pararà la visualització de l'escrutini i, quan els resultats estiguen complets, el president de la Junta Electoral oferirà totes les dades finals durant una compareixença a la sala d'actes de l'edifici de Rectorat. Una programació especial de MediaUni oferirà en directe la comunicació dels resultats definitius.

El cens està compost per 2.010 Personal Docent Investigador (PDI), doctors amb vinculació permanent; 2.750 no doctors o sense vinculació permanent, 437 de personal de recerca en formació; 47.907 estudiants (de grau i postgrau), i 2.150 membres del Personal d'Administració i Serveis (PAS).

Els resultats es computen pel sistema de vot ponderat. Així, d'acord amb l'article 101 dels Estatuts de la Universitat de València, l'elecció de rector es fa per votació directa i per sufragi universal, lliure i secret.

El vot és ponderat per sectors de la comunitat universitària, de manera que el del professorat doctor amb vinculació permanent té el valor d'un 51% del total de vots a candidatures vàlidament emesos per la comunitat universitària; el del professorat no doctor o sense vinculació permanent,d'un 12,67%, i el dels estudiants, d'un 25%.

A més, el vot del personal d'administració i serveis té el valor d'un 10% i el del personal investigador en formació té el valor de l'1,33%. En aplicació d'aquest article, serà proclamat rector el candidat que obtinga la majoria absoluta de vots ponderats a les candidatures.

 El vot és ponderat. El del professorat amb vinculació permanent val un 51%, el del professorat no vinculat, un 12,67%, i el dels estudiants, un 25%

next