Diari La Veu del País Valencià
El PP demana la compareixença de Mónica Oltra en la comissió del Senat sobre finançament de partits

El grup parlamentari del Partit Popular al Senat ha citat la coportaveu de Compromís Mónica Oltra el pròxim dia 15 en el març a la comissió d’investigació de finançament dels partits per a una jornada dedicada a analitzar les finances de la coalició valenciana. També han sol·licitat la compareixença de l’actual diputada a les Corts Mireia Mollà. Compromís va rebre en desembre del l’any passat un informe del Tribunal de Comptes en el qual hi havia un advertiment sobre presumptes irregularitats en les finances de la coalició relatives als exercicis de 2014 i 2015. Amb la jornada del dia 15, el Senat començarà una ronda amb partits d’àmbit autonòmic després de passar revista al finançament de PSOE, Ciutadans i Podemos.

Aquesta jornada sobre els comptes del partit valencià seguirà una sessió monogràfica aquest divendres centrada en el PSOE. Per a aquest dia, la comissió escoltarà el senador expresident socialista de la Generalitat de Catalunya José Montilla; el president de Bancal de Rosas, i Javier Ledesma, president d’ADADE.

Anteriorment es van viure dues sessions consecutives sobre Ciutadans marcades per la tensió entre el responsable de finances de Ciutadans, Juan Carlos Cuadrado, i els senadors del PP. Els populars podrien continuar amb el capítol sobre el partit taronja, ja que han suggerit que estudien cridar el secretari general, José Manuel Villegas.

Compromís: “És un paripé del PP”

Arran la petició de compareixença d’Oltra i Mollà, des de Compromís han mostrat la seua sorpresa pel plantejament del PP. Els senadors de la coalició, Jordi Navarrete i Carles Mulet, han manifestat estar sorpresos pel fet que “en lloc de citar els responsables de les finances del partit se citen dos càrrecs molt concrets”. Tots dos han recordat que Mollà i Oltra han denunciat “casos de corrupció que acorralen el PP”, un fet que creuen que respon a la petició de compareixença. Per a Mulet i Navarrete, l’estratègia del PP “vol molestar més al rival polític que investigar realment els comptes de Compromís, que té uns comptes clars i auditats”.

El senador territorial, Carles Mulet, que intervindrà en la comissió d’investigació, ha titllat de “sense sentit” la compareixença de totes dues a la comissió. “El PP busca que aquesta comissió siga un paperot per a amagar que ells s’han finançat il·legalment, com es constata setmana rere setmana amb les declaracions d’exalts càrrecs d’aquesta formació i els seus entramats. En Compromís, el finançament és ben clar i transparent i ve de les aportacions dels seus militants, dels seus càrrecs i dels fons públics que rep en funció dels resultats electorals”, ha indicat.

“No pot dir el mateix el PP”, ha afegit el portaveu de Compromís al Senat, “que està sent investigat per la justícia per la seua vinculació amb la corrupció i, per això, volen fer creure que tots són iguals i tracten de desviar l’atenció d’allò essencial, que és la intolerable situació de podridura moral que mina aquesta formació política, que hauria d’estar inhabilitada”, ha assegurat Mulet.

Comparteix

Icona de pantalla completa