Diari La Veu del País Valencià
El PSPV d’Alboraia considera ‘electoralista’ la renúncia de Compromís
RedactaVeu / Europa Press / Alboraia

El grup socialista ha manifestat en un comunicat el seu “total desacord” amb les raons esgrimides per Compromís per a abandonar l’equip de govern. “La nostra responsabilitat és anteposar els interessos d’Alboraia als interessos de partit”, ha manifestat el PSPV, que considera que la decisió de la coalició és de “falta de lleialtat, compromís i responsabilitat decebedora”.

Segons el PSPV, el govern local ha treballat sempre “amb la voluntat d’anteposar els interessos del poble a qualsevol altra cosa, per açò els hem donat el suport i defensat dels atacs fora de lloc als quals els van sotmetre UPPA i Cialbo i hem col·laborat intensament en les tasques de govern”. “Mai hem qüestionat les decisions de govern que han pres des de Compromís en l’àmbit de les seues responsabilitats”, ha afegit.

Així mateix, ha defensat “davant els successius governs autonòmics”, que el soterrament del metro “ha de finançar-lo totalment la Generalitat i no els veïns d’Alboraia”. També ha explicat que el PSPV va fer fa mesos una proposta de pressupost a tots els grups en el ple i va exposar “totes les dades tècniques necessaris”, però “no hem rebut resposta alguna de Compromís ni de cap altre grup”.

“Falta d’ètica” per “acusar sense proves”

Respecte a la “tebiesa” que critica Compromís davant les “suposades irregularitats” que afecten l’exalcalde, el ‘popular’ Manuel Álvaro, el grup socialista ha ressaltat: “Estem ací per a treballar pels veïns i el poble, no per a altres coses. Seguim les recomanacions dels nostres tècnics jurídics. Sense proves concloents no és ètic acusar penalment un adversari polític”.

En aquesta línia, ha indicat que “ni l’auditoria que va dur a terme la Sindicatura, ni l’informe de Compromís pot afirmar categòricament gens concloent”. “Ni Compromís ni nosaltres tenim gens nou que aportar a la causa. Esperem que es pronuncien els tribunals, però en cap cas hem impedit a ningú prendre les seues decisions sobre aquest tema, ni tampoc accedir a tota la informació requerida”, ha destacat.

En matèria urbanística, el PSPV-PSOE ha assenyalat que els seus plantejaments “no són en absolut coincidents amb els plantejats pel PP en els temps de la bambolla i respecten escrupolosament l’acordat en el pacte d’inici de legislatura”.

D’altra banda, “ens neguem a deixar que els bancs espolien el patrimoni d’Alboraia. I ens neguem també a tirar a la brossa 750.000 euros invertits ja en el Pla General”. “Creiem que és possible millorar-ho molt i aprofitar la inversió ja realitzada en els estudis previs dels arquitectes i enginyers de l’equipe redactor”, ha manifestat.

El PSPV ha lamentat la “decebedora falta de lleialtat” de Compromís amb el pacte signat en 2011. Així mateix, ha assegurat que el grup socialista seguirà treballant “per i per a Alboraia” i que cercarà “els acords puntuals necessaris amb els grups de l’oposició per a mantenir un govern estable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa