Diari La Veu del País Valencià
Associats de les universitats públiques es reuneixen a València per a coordinar les seues reivindicacions

Representants del Personal Docent i Investigador (PDI) Associat de diferents universitats públiques espanyoles s’han reunit a València els dies 2 i 3 de març per a coordinar accions en defensa de les seues reivindicacions laborals i socials, segons ha informat el Personal Docent i Investigador Associat en un comunicat.

A la trobada han acudit membres del col·lectiu del professorat associat de la Universitat de Vigo, la Universitat de Màlaga, la Universitat de Múrcia, la Universitat de Saragossa, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València-Estudi General, la Universitat d’Alacant i la Universitat de Burgos.

Els presents han acordat constituir l’associació estatal del PDI associat de les universitats públiques “com a estructura d’organització i representació del col·lectiu amb la finalitat de defensar totes les seues reivindicacions”.

Els representants de les universitats presents han manifestat el seu “suport incondicional” a la vaga indefinida que el col·lectiu de professorat associat de la Universitat de València duu a terme des de fa més de cinc setmanes i, al mateix temps, estudien estendre la vaga a les seues respectives universitats.

Durant la reunió d’aquest dissabte, s’ha aprovat una declaració conjunta que arreplega les principals reivindicacions salarials, d’estabilitat laboral, de promoció i de reconeixement ple de drets polítics, socials i laborals en les seues respectives universitats. D’altra banda, s’ha decidit concertar entrevistes amb tots els grups parlamentaris del Congrés en pròximes dates “per a fer-los patent la severa precarietat laboral i salarial del col·lectiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa