Diari La Veu del País Valencià
Milagrosa Martínez tampoc solta l’alcaldia de Novelda

RedactaVeu / EuropaPress / Novelda

Així ho ha indicat en ser preguntada pel grup municipal d’UPyD sobre si pensava dimitir abans del començament del judici fixat per al pròxim 31 de març per una de les peces del ‘cas Gürtel’ instruïdes en el Tribunal Superior de Justícia CV , relativa a les contractacions de la fira Fitur, en el qual està processada per la seua etapa com a consellera de Turisme.

La pregunta ha anat dirigida a saber declararia al judici com a acusada “sent la màxima representant de Novelda”. “No dimitiré”, ha replicat Martínez, qui s’ha referit únicament al seu càrrec d’alcaldessa, i ha argumentat que “sempre” ha desenvolupat la seua responsabilitat “des del compliment de la llei”.

En aquesta línia, ha destacat: “ho faré així”, encara que ha admès que el judici és “un desgast”, cosa amb la qual s’ha mostrat “completament d’acord”, perquè “no és fàcil” i suposa “potser, més dolor, que siga més dur, més sofriment”.

Fins a les últimes conseqüències”

“És una decisió que cal respectar, com jo respecte les opinions de vostès”, ha insistit Martínez dirigint-se a l’oposició, davant qui ha defensat la seua voluntat de “no fugir i quedar-me en la meua responsabilitat per la meua ciutat” i per a “demostrar la meua innocència”. Martínez ha afirmat que aquesta és una decisió que portarà “fins a les últimes conseqüències”. “Comprenc la seua postura perquè estan interpretant el paper que els toca interpretar”, ha afirmat.

El ple de Novelda s’ha celebrat aquest dilluns, dies després que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, assegurara que totes les persones processades en casos vinculats a la corrupció “han de quedar fora” de la vida política. La mateixa vesprada de dijous passat, l’exconsellera de Turisme Angélica Such, processada en aquesta mateixa peça igual que Martínez, va presentar la seua renúncia a l’acta de diputada en Les Corts.

Sobre Martínez, el vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, va assenyalar el divendres que si no deixava l’escó “voluntàriament, òbviament el grup parlamentari popular hauria de prendre mesures”, la qual cosa no s’ha produït de moment malgrat les exigències de les formacions que conformen l’oposició en Les Corts.

La peça 3 del ‘cas Gürtel’

El judici per la peça 3 del ‘cas Gürtel’, que investiga suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009, arrancarà el 31 de març i es perllongarà fins a mitjan octubre. La vista començarà amb dos dies per a qüestions prèvies, seguirà amb les declaracions dels 13 acusats i finalment tocarà el torn als testimonis, entre els quals estan citats l’expresident de la Generalitat i membre nat del Consell Jurídic Consultiu (CJC) Francisco Camps; i l ‘exconseller de Solidaritat i diputat no adscrit en Les Corts Rafael Blasco.

Per al dia 30 d’abril estan previstes les declaracions dels acusats Isaac Vidal, excap de l’àrea de Mercats i Comunicació de l’Agència Valenciana de Turisme; Juan Bover, cap de servei de servei d’Infraestructures Turístiques de la Generalitat; i l’excap del gabinet de l’Agència Valenciana de Turisme Rafael Betoret. Les declaracions dels processaments es tancaran el dia 5 de maig amb les exconselleres de Turisme dels Governs de Camps Milagrosa Martínez i Angélica Such.

Comparteix

Icona de pantalla completa