Diari La Veu del País Valencià
La T2 passa a ser la Línia 10 de la xarxa de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha decidit canviar la denominació de la T2, que passarà a denominar-se oficialment Línia 10 de Metrovalencia. La intenció és evitar, davant de l’inici de les obres i la posterior posada en marxa, la confusió amb la Línia 2 que uneix Llíria i Torrent Avinguda.

La decisió, presa pel Consell d’Administració de l’empresa pública que presideix la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, implica que la fins ara coneguda com a T2 s’integre dins de la distribució de línies de FGV a València, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

L’administració ha représ l’execució d’aquest projecte, abandonat per l’anterior Consell des de 2011. La inversió inicial contemplada per a la represa de les obres és de 50 milions d’euros, dels quals 30 seran aportats per l’administració autonòmica i 20 procediran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

La consellera ja ha signat la licitació de l’assistència tècnica per a la redacció d’estudis i projectes de la futura línia entre el carrer d’Alacant i el de Natzaret, que ben aviat es publicarà en el DOGV. En 2018 es completaran els tràmits necessaris que permetran iniciar les obres de la primera fase en 2019.

La Línia 10 comprén un itinerari que té el seu origen en el carrer d’Alacant i continua a través d’un túnel fins a l’avinguda dels Germans Maristes. Des d’allà, l’itinerari en superfície arriba fins a Natzaret, donant servei també a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Comparteix

Icona de pantalla completa