Els maquinistes de Renfe desconvoquen les vagues previstes per a març

El sindicat SEMAF ha desconvocat les aturades després que Renfe haja promés noves contractacions abans del 7 de març
/ València
1 març 2018 01:00h
El sindicat de maquinistes afirma que és "impossible que la qualitat del servei siga igual a la que s\'oferia fa anys" i que "es duguen a terme les noves freqüències anunciades per Foment".

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) ha desconvocat totes les vagues que tenia programades en el Grup Renfe per a tot el territori espanyol durant el mes de març. Per tant, està previst que els serveis de Renfe d'aquest divendres, 2 de març, es presten amb normalitat.

El SEMAF havia convocat una vaga a Renfe per als dies 2, 9, 11, 12, 13 i 14 de març com a protesta a "la falta de contractacions". El sindicat denunciava que "la situació actual en l'operació diària dins de l'empresa es veu afectada directament per contínues fallades i mancances la solució de les quals no es pot fer d'una manera ràpida i efectiva si no existeix la voluntat i intenció de la Direcció de l'empresa ni dels organismes implicats a què respon".

La vaga s'ha desconvocat després d'anunciar-se que la Direcció del Grup Renfe contractarà abans del 7 de març tots aquells maquinistes que han finalitzat la seua formació becada. A més, a aquells maquinistes que estiguen realitzant el procés de formació becada de conducció se'ls contractarà una vegada acabat aquest procés. Renfe també ha informat que es convocarà una nova oferta de beca formativa per a conducció amb una prova de selecció abans del 15 d'abril i una segona oferta amb una prova de selecció abans del 15 de juliol.

next