Diari La Veu del País Valencià
EUPV i Compromís reclamen el rescat de l’AP-7
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Per a la diputada d’EUPV Marina Albiol és “urgent” que les administracions prenguen consciència de la situació “d’extrema gravetat” que s’està vivint a la N-340”. Per la seua part, el coportaveu de Compromís a Castelló, Carles Mulet, considera que la proposta de la Subdelegació del Govern de desviar de la N-340 el trànsit de camions de més de 7.500 quilos per la CV-10 per a evitar el tram Torreblanca-Nules “pot quedar-se en un simple pegat” que únicament trasllade la perillositat cap a l’interior”.

EUPV: alliberament “urgent”

Per a EUPV és “necessari l’alliberament urgent de l’AP-7”, amb cost zero per a les arques públiques per a descongestionar la nacional ja que “tenim un vial que discorre en paral·lel a la N-340, un vial en perfectes condicions, completament amortitzat per l’empresa concessionària, amb un trànsit molt baix per la despesa que representa el peatge. Però ni PSOE ni PP han tingut mai voluntat política d’escometre l’alliberament del seu peatge”, ha denunciat Albiol.

La diputada d’EUPV critica al Subdelegat del Govern, Barelles, per donar solucions parcials: “Desviar el trànsit pesant a la CV-10 no soluciona realment els nostres problemes, solament es una solució ad-hoc i amb preses per aparentar que s’està fent alguna cosa. L’alliberament de l’AP-7 és una necessitat de les nostres comarques des de fa anys, quan abans les administracions públiques s’adonen, millor serà per a tots i totes. Malauradament pareix que no és així”.

“Els continus accidents, als quals hi ha que sumar el d’aquest cap de setmana amb tres víctimes mortals, ens ha de fer prendre decisions ja, no per a demà, ni per a despús-demà. Les comarques de Castelló portem massa temps suportant una N-340 completament saturada de trànsit, una autèntica trampa per als conductors”, ha dit la parlamentaria d’EUPV.

Mulet: “El desviament és un pegat”

Per la seua banda, el coportaveu de Compromís a Castelló, Carles Mulet, ha assegurat que la proposta de la Subdelegació del Govern de desviar de la N-340 el trànsit de camions de més de 7.500 quilos per la CV-10 per a evitar el tram Torreblanca-Nules és un “petit pas positiu” però adverteix que “pot quedar-se en un simple pegat que únicament trasllade la perillositat cap a l’interior”.

Segons ha indicat Mulet en un comunicat, “llevar-li trànsit perillós a punts negres com Torreblanca, Ribera de Cabanes o les Alqueries, on travessa cascs urbans, és positiu” encara que ha recordat que “per a desviar el trànsit cap a la CV-10 s’haurà d’emprar la CV-13, vial de recent creació però on el seu disseny deficient ocasiona també tot tipus d’esglais, especialment de camions de gran tonatge amb petits vehicles”.

El portaveu nacionalista ha criticat que la manca d’inversions i actuacions de l’administració central provoca que “ara tot siguen lamentacions i accidents”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que “fa més d’una dècada es va posar damunt la taula un projecte per a millorar tota la N-340 entre Castelló i el nord, i projectava actuacions, algunes d’elles polèmiques, que anaven des de desdoblaments, variants, evitant el pas per dins dels municipis, i una millora substancial de tot el traçat”.

“L’AP-7 fa anys que podia ser gratuïta”

No obstant açò, segons Mulet, “d’aquell projecte mai es va tornar a saber i, al mateix temps, es va continuar prorrogant la concessió de l’AP-7, quan ja hauria pogut revertir des de fa anys a l’Estat i ser completament gratuïta i, de nou, la continuïtat de la CV-10 fins a la Jana està paralitzada”. “Si s’haguera fet el treball quan tocava i s’haguera invertit a les nostres comarques, no solament amb la millora de vials, que també comporten un debat sobre la transformació del territori i la petjada del C02, sinó amb altres mesures com la potenciació del corredor mediterrani com a alternativa al transport de mercaderies per camions, segurament ara estaríem parlant altres realitats”, ha indicat el representant de Compromís.

Per a Mulet, el tancament de la N-340 entre Torreblanca i Nules “pot tenir efectes positius, però és només un pegat, com ho han sigut la gratuïtat estival puntual de l’AP-7 en l’àrea de Castelló, que s’ha produït alguns estius”, i assegura que el que fa falta és una “solució definitiva, que no supose traslladar el problema de lloc i incrementar el risc en la CV-13 o la CV-10”, sinó una solució global “que comença per la millora dels ferrocarrils, repensar la CV-13, rescatar l’AP-7 i reivindicar la finalització de la CV-10, entre altres mesures”.

Comparteix

Icona de pantalla completa