Diari La Veu del País Valencià
Marzà diu que el Consell ha fet cas al TSJ des del minut zero, quan va paralitzar el Decret de Plurilingüisme

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defensat que el Consell ha complit les actuacions dictades pel Tribunal Superior de Justícia (TJS) i “en el minut zero”, quan el tribunal valencià va ordenar la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme i “no era ni una sentència ferma”, va paralitzar la seua aplicació i va seguir treballant amb “l’objectiu” que els alumnes aprenguen tres llengües.

Marzà s’ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans a Alacant sobre la petició perquè presente la seua dimissió, formulada per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, perquè considera que no va respectar els dictàmens del TSJ.

Sobre aquest tema, el titular d’Educació ha asseverat: “Des del primer moment hem complit les actuacions del Tribunal”, al mateix temps que ha apuntat que l’objectiu és que els xiquets “aprenguen tres llengües”, circumstància que “no ha passat fins ara”.

Marzà ha exposat que l’actual Consell és el que “més ha fet” per l’aprenentatge de l’anglés i ha sostingut que “ara mateix hi ha més de 10.000 professors formant-se en aquesta llengua; hi ha 300 auxiliars de conversa natius que estan en els col·legis públics ajudant a aprendre anglés de forma oral; hi ha més de 600 professors que van anar a l’estranger quatre setmanes, pagat per la Generalitat, i enguany en seran més de 1.000”.

“Sóc professor d’anglés i de francés, i el que més em preocupa és que els meus xiquets aprenguen i des d’aquesta perspectiva ho estem fent tot amb la Conselleria perquè, de veritat, tinguen totes les oportunitats per a aprendre i que no es queden enrere per tindre menys oportunitats respecte de xiquets d’altres territoris”, ha al·legat.

Finalment, ha defensat que les dues llengües oficials han de valorar-se perquè “són dues riqueses” i que dominant “més llengües” s’afavorirà tindre “més oportunitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa