Diari La Veu del País Valencià
Alumnes de la UV passen la nit al Rectorat en suport als associats i demanant que es reprenguen les classes

Vora 75 estudiants han passat la nit al Rectorat de la Universitat de València per a exigir “respostes” a la “precarietat” del professorat associat i a la falta de classes a causa la vaga convocada per aquest col·lectiu. Segons ha informat la institució acadèmica a Europa Press, els estudiants ja han abandonat les instal·lacions i durant la seua acció no s’ha produït cap incident.

Desenes d’estudiants de la Universitat de València es van concentrar aquest dimarts al Rectorat en protesta per la situació del professorat associat. Segons es podia llegir a les xarxes socials, on estaven explicant el desenvolupament de la protesta, l’únic interlocutor que van tindre va ser el gerent de la UV, Joan Oltra, que hauria admés que “les ofertes que ha fet la universitat als associats són insuficients”. Per contra, Europa Press recull que Oltra els va manifestar que la solució a aquest conflicte és “externa” a la UV i, en aquestes condicions, és molt difícil arribar a un acord, perquè no depén d’aquesta institució.

L’alumnat de Periodisme va redactar i signar un comunicat adreçat al rector on es dóna suport a la vaga del professorat associat i es demana un acord “que ens permeta tornar a les classes”. Segons indiquen, hi ha estudiants d’altres graus que estan interessats a sumar-se a aquestes reivindicacions. Al manifest expressen que “comprenen i donen suport activament als motius pels quals el professorat associat de la Universitat de València ha convocat la vaga” i exigeixen que “s’inicie un procés de diàleg entre els afectats i la UV per a acabar amb la situació de precarietat que viuen des de fa temps”.

Els estudiants també fan públic el seu “malestar” per la falta de classes de forma indefinida des del 29 de gener, ja que tot el professorat associat del grau de Periodisme –15 docents que representarien vora un 75% del professorat del grau– s’ha sumat a la vaga. Els estudiants denuncien que no han pogut rebre “cap classe des de l’inici del quadrimestre” i que “es troben sense cap tipus de tutorització per al seu treball final de grau”.

A última hora de la vesprada, el rector de la UV, Esteban Morcillo, es va reunir amb una representació dels estudiants i del professorat associat. En aquesta trobada, es va proposar crear una comissió tècnica per a estudiar la situació del PDI associat.

Els professors associats de la Universitat de València estan en vaga indefinida des del 29 de gener, quan va començar la docència del segon quadrimestre, per tal de reivindicar “unes condicions salarials i laborals dignes”. Segons van afirmar, “després de reiterats intents de negociar amb l’equip rectoral i amb la Conselleria d’Educació” un increment de les retribucions, basat en el principi “a igual treball, igual salari” que els equipare amb altres figures contractuals i demanar que se’ls reconega el dret a participar en projectes d’investigació, “no hi ha un altre remei que preguntar al col·lectiu per la possibilitat de convocar una vaga”.

Comparteix

Icona de pantalla completa