Diari La Veu del País Valencià
El 14% dels empleats a temps parcial volen augmentar les hores de faena

El 13,6% dels treballadors valencians voldria treballar més hores i no troba on, segons un informe d’Adecco i Barceló i Associats a partir de dades de l’última Enquesta de Població Activa (EPA). El País Valencià és la tercera autonomia on major és el percentatge, que supera en 3,5 punts la mitjana estatal. En total, són 270.200 persones les que treballen menys hores de les que computen una jornada laboral completa i voldrien augmentar-les.

En el conjunt de l’estat espanyol, un total d’1,9 milions de treballadors, l’equivalent al 10,1% dels ocupats, desitjarien treballar més hores, però no troben on fer-ho. A finals del 2017 hi havia a l’Estat quasi 19 milions de persones treballant, de les quals el 15% tenia contractes a temps parcial. Adecco assenyala que encara que aquesta dada podria interpretar-se de diverses maneres (per exemple, que aquests contractes ajuden a conciliar), existeix un percentatge de treballadors als quals els agradaria poder treballar més hores, però no tenen oportunitat per a fer-ho.

En 2007, abans de l’inici de la crisi econòmica, hi havia 1,5 milions d’ocupats que volien treballar més hores però no podien, una situació que va anar agreujant-se fins a superar els 2,6 milions de persones en 2013. A partir d’aquest any, la xifra va començar a descendir.

Comparteix

Icona de pantalla completa